Viikko 45: Vauhtileikittely poluilla

Polkujuoksijan kilpailukausi alkaa olla ohi ja on aika lähteä rakentamaan kovempaa kuntoa tulevaan kauteen.

Tällä viikolla tehdään vauhtileikittelyharjoitus poluilla. Työ- ja palautusosiot vuorottelevat, mutta pituudet eivät ole ennalta määriteltyjä. Lenkin kokonaiskesto tulisi olla 45 – 90 minuuttia, johon sisältyy huolelliset 15 minuutin alku –ja loppuverryttelyt. Vauhtileikittelyä tehdessäsi sinun kuuluu hengästyä mutta tuntuma askeleessa tulee olla rento. Poluilla tehty vauhtileikittely kehittää hyvin ns. ”polkusilmää”, koordinaatiota, sekä kehon hallintaa kovemmassa juoksussa.

Pyri sisältämään vetoihin monipuolisesti nopeita tasaisia pätkiä, teknisiä osuuksia, sekä ylä- ja alamäkipätkiä. Harjoitus juostaan yhtäjaksoisesti ilman pysähdyksiä, mutta vetojen välissä vauhtia tiputetaan huomattavasti. Vedot voivat olla aina yhdestä minuutista 4 minuuttiin, kunhan työtä on yhteensä enemmän kuin palauttelua. Palautusjakso voi olla esimerkiksi aina puolet vedon pituudesta.

Ja sitten ei muuta kun poluille. Hyviä treenejä kaikille!

Polkujuoksija ja valmentaja Juuso Simpanen

Aiheeseen liittyvät julkaisut

1 Kommentti(a)

  1. Pingback: Isänpäiväksi saarna - Trailrunning Finland

Kommenttikenttä on suljettu.

X
X