Viikko 46: Polkupitkis + 10x10sek

Tämän viikon harjoituksena tehdään pitkä, yli kahden tunnin peruskestävyyslenkki poluilla sisältäen lyhyitä 10 – 15 sekunnin vetoja kovaa.

Vedot tulisi tehdä rennosti hyvällä tekniikalla, loppua kohti kiihtyen ja ne voi juosta jopa hieman korostetusti ”Usain Boltmaisesti”. Vetoja voi tehdä mielen mukaan tavallisen PK-lenkin kuluessa tai sen jälkeen ja ne voi juosta joko poluilla tai sileällä. Lenkin aikana juostuna ota vetojen väliin pitkä vähintään 2min palautus, jotta vetoihin jää paukkuja juosta ne oikeasti kovaa. Jos juokset vedot lenkin jälkeen, niin palautus voi hyvin olla 1-2min kevyttä kävelyä/ravistelua.

Vetojen sykkeillä tai vauhdeilla ei ole suurempaa väliä, vaan ideana on, että aktivoidaan nopeita lihassoluja ja muita ominaisuuksia, joita lihaksistolta ja tukielimistöltä nopeassa juoksussa tarvitaan. Vetojen ideana on, että nopeus- ja voimaominaisuudet pysyvät yllä peruskestävyysjakson aikana.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X