2017 vs 2018


Kun aloitin juoksemisen 2016 vuoden elokuussa niin en olisi koskaan uskonut, että missä tilanteessa olen 2018 vuoden lopulla. Olen tainnut sanoa tuon jo muutamaan kertaan mutta ei se mitään. Isoin ero viime ja tällä vuodella oli kilpaileminen. Viime vuonna kisojen päätavoite oli maaliin pääsy. Ihan sama oliko kyseessä 10km tai 130km matka. Nyt olikin tavoitteena sijoittua mahdollisimman lähelle kärkeä tai jopa voittaa joku kisa. No, hopeaa tuli yhdestä kisasta eli jotain jäi käteenkin kaudesta. Tosin se tuli 10km kilpailusta.. 😀

Jo ekassa kisassa tajusin mitä tämä homma tuo mukanaan. Riskejä! Totta kai myös onnistumisia mutta kun juostaan äärirajoilla yli 20 tuntia niin siinä on monta kohtaa missä voi mennä pieleen. Kaikki kuitenkin tietää mikä näissä hommissa tappaa ja sehän on vauhti eikä matka. Kisojen jälkeen oli monesti pettynyt olo! Olin ajatellut, että nyt olen kovassa iskussa ja varmasti pärjäisin hyvin. Asetin ehkä liian kovat tavoitteet itselleni ja otin hieman paineita. En tiedä miksi mutta silti tein niin.

Ensi vuonna olen lähtemässä uudestaan kiertämään Uttf ja samalla asenteella. En aio lähteä kisoihin varmistelemaan maaliin pääsyä vaan juoksemaan kilpaa. Tiedän jo nyt, että viivalla on tosi kovia nimiä mutta lupaan keskittyä omaan juoksuuni ja tehdä mahdollisimman hyvän suorituksen. Tämän vuoden pettymykset opettivat paljon ja opin käymään niiden mukana tulleita tunteita.

Ensi kuussa menen käymään uudestaan tasotesteissä ja siitä sitten lähdetään rakentamaan ensi kauden kisakuntoa!

Summa summarum: kausi 2018 oli ihan jees! Tutustuin moneen uuteen tyyppiin, olin mukana järkkäämässä uutta Bttf osakilpailua, sain juosta terveenä, kisat opetti paljon ja nyt lähden hieman viisaampana kohti ensi kautta 🙂

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X