Viikko 48: Reipas vauhtikestävyystreeni

Tämän viikon harjoituksena tehdään reipas vauhtikestävyystreeni. Oikein toteutettuna tämä treeni parantaa kykyäsi juosta vauhdikkaasti pidempään. Vauhtikestävyysosion kesto voi olla 40-60 minuuttia, riippuen juoksijan kokemuksesta vastaavanlaisista treeneistä.

Alkuverryttelyksi 15min kevyttä juoksua ja muutamat koordinaatioliikkeet (polvennostojuoksu, pakarajuoksu, polvennostohyppely) ja muutama avaava 10 sekunnin veto rennon kovaa. Kun kroppa tuntuu valmiilta, lähdetään liikkeelle ja nostetaan juoksuvauhti pikkuhiljaa halutulle tasolle. Syke tulisi nousta vauhtikestävyysalueelle, mutta pitää selkeästi anaerobisen kynnyksen alapuolella. Sopiva sykealue tähän treeniin on noin 75-80% maksimisykkeestä. Juoksun pitäisi tuntua rennon reippaalta ja rasitustasoltaan juoksun tulisi olla selkeästi reippaampaa kuin peruskestävyyslenkillä, mutta kuitenkin hyvin rentoa. Loppuun kannattaa hölkätä vielä ainakin 15min kevyesti.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X