Hoka One One Evo Jawz

Testissä on Hoka One One Evo Jawz-kengät. Ensisilmäyksellä ei tule heti mieleen, että kyseessä olisi Hokan kenkä paitsi tutusta värimaailmasta. Kengän kun otti käteen niin huomasi heti ensimmäisenä sen keveyden ja pohjan nappuloiden koon. Näistä voi jo heti päätellä, että kenkä on tehty nopeita suorituksia varten. Kaikki ylimääräinen on jätetty pois ja on panostettu pitoon sekä keveyteen. Pohjasta löytyy Vibramin MegaGrip 6mm nappuloilla. Pitoa siis löytyy mutaisilta poluilta märille kallioille. Sopii siis erittäin hyvin Suomen poluille.

Ensituntuma oli erittäin miellyttävä. Nappulat eivät tuntuneet pohjasta läpi vaikka pohja onkin ohut. Asfaltilla juostessa nappulat huomaa mutta tätä mallia ei olekaan tarkoitettu siihen käyttöön. Pohja antaa yllättävän hyvin suojaa teräviltä kiviltä ja iskuilta. Ohuella pohjalla ollaan myös haettu hyvää juoksutuntumaa ja siinä he ovat kyllä onnistuneet.

Jawz on lestiltään melko kapeahko. Kantakupin istuvuus on hyvä mutta pehmustetta on käytetty aika niukasti. Päkiän kohdilla istuvuus on sukkamainen ja lukitsee jalan hyvin paikoilleen. Varpaiden kohdalta päällinen jää hieman lörpöksi. Miinuksena on värjäävä päällinen. Kannattaa ensimmäisillä lenkeillä käyttää esimerkiksi tummia sukkia, jos ei halua valkoisista sukista sinisiä.

Hoka One One Jawz sopii erittäin hyvin treenikengäksi ja myös kilpakengäksi juurikin keveyden ja pidon takia. Suosittelisin kenkää myös suunnistajille. Kyseistä mallia on nähty polkukisoissa monella eri mittaisella matkalla, niin 10km sinne 160km asti.

 

Testaaja: aktiivijuoksija

Tuotteella juostut kilometrit: 170 km

Paino: 200 g

Droppi: 3 mm

Istuvuus: 4/5 (jossa 1 heikko, 5 erinomainen)

Ulkonäkö: 4/5 (oma mielipide)

Pito: 4/5, Vibramin MegaGrip toimii erinomaisesti

Vaimennus: 3/5 (jossa 1 olematon, 5 vahva)

Käyttötarkoitus: Suosittelen käyttöä poluilla

Suositushinta: 130 €

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X