Saucony Peregrine 8

Haimme lokakuussa Saucony-polkujuoksukenkien testaajia kolmelle eri mallille. Testaajat juoksivat kullakin kenkäparilla muutaman viikon juurakkoisilla poluilla, kalliolla, pururadalla, satunnaisilla mutaisilla kohdilla, asfaltilla, tihkusateessa ja +8 – 0 lämpötilassaja ovat nyt arvioineet kenkien toimivuutta. Julkaisemme nyt ensimmäisenä kolmen testaajan kootut arviot Peregrine 8 -kengästä.

Peregrine 8:n miesten värityksessä

Peregrine
Peregrine 8 on testijaksoni perusteella erinomainen kenkä teknisesti helpoille poluille sekä hiekkateille ja latupohjille. Kengän pohjakuvio sopii kohtalaisen hyvin monelle eri alustalle, mutta hieman löysähkö istuvuus tekee kengästä sopimattoman kaikista teknisimmille poluille. Näistä puutteista huolimatta Peregrine 8 on omasta mielestäni pätevä valinta jokapäiväiseksi treenikengäksi, jolla pärjää kohtalaisen hyvin monessa erilaisessa paikassa. Tuntuma alustaan on erinomainen.

Peregrinet olivat kevyet ja napakat. Kenkä on päälliskankaan osalta hyvin maantiekengän kaltainen, koska päällinen on melko löysää verkkokangasta usein polkujuoksukengissä nähdyn hieman jäykemmän päälliskankaan sijaan. Nauhoituksen säätäminen kohdilleen otti aikansa, mutta sen jälkeen istuvuus oli kohtalaisen hyvä. Löysähkö päälliskangas aiheuttaa kuitenkin sen, että kenkä ei tunnu erityisen tukevalta kaltevilla pinnoilla ja epätasaisilla poluilla, vaan jalka pääsee liikkumaan sivuttaissuunnassa nauhojen kireydestä huolimatta. Siitä syystä Peregrine vaikuttaakin sopivammalta helpoille neulaspoluille, latupohjille ja hiekkateille kuin teknisesti vaativille ja epätasaisille poluille.

Ulkonäkö ei ole kaikille valintakriteeri juoksukenkiä ostaessa, mutta Peregrinen väritys ja muotoilu miellyttivät testaajia. Nauhat pysyivät hyvin kiinni, vaikkei niissä ole pikalukkonauhoitusta.

Peregrinen pito on tavanomaisilla alustoilla hyvinkin riittävä, mutta erityisesti märät kalliot aiheuttivat osalle testaajista ongelmia. Pitoa riittää syksyn keleihin, mutta myös asfaltilla tuntuvat hyvältä. Odotan jo talven lenkkejä, nämä varmasti sopivat lumeen hyvin.

Peregrine vaikuttaa polkujuoksukengäksi varsin reilusti vaimennetulta kengältä ja soveltuukin siitä syystä varmasti hyvin myös hiekkateille ja door-to-trail-tyyppiseksi kengäksi. Vaimennus riittää varmasti pidemmillekin lenkeille ja päivittäiseen harjoitteluun eri vauhdeilla. Kengän vaimennus ei ole hokamaisen pehmeä vaan melko jämäkkä ja samalla oikein miellyttävä.

Naisten malli – Peregrine 8

Testaajat: aloitteleva polkujuoksija, harrastaja ja polkujuoksukisaaja

Paino: miehet 283g / naiset 255g

Droppi: 4 mm

Iskunvaimennus: EVERUN TOPSOLE ja PWRFOAM MIDSOLE

Päällinen: RUNDRY

Ulkopohja: PWRTRAC, 6 mm

Istuvuus: 4/5,  4/5,  5/5

Ulkonäkö: 4/5,  4/5,  5/5

Pito: 4/5,  4/5,  5/5

Vaimennus: 3/5,  4/5,  4/5

Käyttötarkoitus: All-around kenkä

Hinta: 134.95€

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X