Saucony Xodus ISO 3

Xodus ISO 3 miesten väreissä.

Xodus ISO 3 on kenkänä tukeva ja hyvin vaimennettu, mutta samalla armottoman raskas. Miesten mallin koko 43 painaa reilut 400 grammaa per kenkä, joka saattaa olla juoksukäyttöön joillekin liikaa. Kenkä sopii raskastekoisemmille juoksijoille arkikäyttöön ja kaikille sauvakävelyyn, pururadalla, porrastreenissä tai mäkiharjoituksessa, jossa kengän raskaus ei häiritse samalla tavalla kuin poluilla juostessa. Kenkäsopii myös pidemmälle juoksuvaellukselle haastavaan maastoon esim. Alpeilla, koska Xodus ISO on erinomaisesti vaimennettu kenkä ja suojaa myös varpaita iskuilta. Tukevuudesta huolimatta Xodus ISO kehuttiin hyvin rullaavaksi.

Xodus ISO istui jalkaani erittäin napakasti. Päällisen kumimaiset ISOFIT-elementit tekivät istuvuudesta huomattavasti tiukemman eikä tullut ongelmia sivuttaisliikkeen kanssa teknisemmilläkään poluilla tai alamäissä. Kengässä on moneen polkujuoksukenkään verrattuna aika reilusti täytettä kantapään takana, joka varmasti auttaa istuvuuden kanssa, mutta voinee toisaalta kerätä kosteutta kastuessaan. Leveähkö lesti. Nauhat pysyivät hyvin kiinni eikä pikalukkonauhoitusta kaivattu.

Ulkonäkö ei kaikille ole valintakriteeri juoksukenkiä ostaessa, mutta Xodus ISO:n musta pääväri ja räikeä kontrastiväri sekä muotoilu miellyttivät miespuolisia testaajia. Naisten mallin väritys on räikeämpi ja jakoi testaajien mielipiteitä.

Xodus ISO:n pidon kanssa ei ollut mitään suurempia ongelmia hidasvauhtisilla polkulenkeillä vaihtelevilla alustoilla ja metsäpoluilla. Erityisolosuhteissa kuten mudassa kenkä ei ole kesyn pohjakuvion vuoksi parhaimmillaan, mutta nekään eivät aiheuta ylitsepääsemättömiä ongelmia. Toisaalta kenkää ei ole tarkoitettukaan erityisesti mutaisiin olosuhteisiin vaan yleiskengäksi vaihteleviin maastoihin, jossa tarkoituksessa sen pito riittää oikein hyvin. Yksi testaajista olisi toivonut parempaa pitoa märällä kalliolla ja juurakossa ja koki pohjakuvion keränneen märemmällä alustalla mutaa itseensä.

Kuten kengän painostakin voidaan päätellä, vaimennusta ei Xodus ISO:sta puutu. Vaimennus on erittäin reilu, muttei kuitenkaan hitaassa vauhdissa hokamaisen pehmeä. Yksi juoksijoista luonnehti Xodus ISO:n jämäkäksi kengäksi, toinen jäykäksi. Toisaalta nopeammissa vedoissa kenkä ei ole missään tapauksessa herkkä paksusta välipohjasta johtuen, mutta se ei liene ollut tarkoituskaan tämän kategorian kengän kanssa. Vaimentaa hyvin epätasaisella alustalla ja kuormitusta tuntui jaloissa huomattavasti vähemmän verrattuna toisten merkkien kengillä.

Xoduksessa kannattaa valita puolta numeroa isompi kenkä, kuin muissa Sauconyn malleissa.

Naisten mallinen Xodus ISO 3.

Testaajat: aloitteleva polkujuoksija, harrastaja ja polkujuoksukisaaja

Paino: miehet 366g / naiset 326g

Droppi: 4mm

Iskunvaimennus: EVERUN TOPSOLE ja EVERUN MIDSOLE

Päällinen: ISOFIT

Ulkopohja: PWRTRAC, 6 mm

Istuvuus: 4/5  4/5  5/5

Ulkonäkö: 5/5  2/5  5/5

Pito: 4/5  3/5  4/5

Vaimennus: 5/5  3/5  5/5

Käyttötarkoitus: Juoksuvaelluksille, tunkkaukseen ja helpoille poluille

Hinta: 159,95€

Kenkiä testattu juurakkoisilla poluilla, kalliolla, pururadalla, satunnaisilla mutaisilla kohdilla, asfaltilla, tihkusateessa ja +8 – 0 lämpötilassa. Vedenpoistumista kengistä ei ole testattu.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X