Saucony Koa ST

Saucony Koa ST naisten värityksessä

KOA ST on kolmesta TrailrunningFinlandin testaamasta Sauconyn kengistäa selvästi erikoistunein. Kengän kantaan kirjoitettu ”mud” sekä kahdeksan millimetrin aggressiiviset nappulat eivät jätä epäselvästi mihin tämä kenkä on suunniteltu. Pehmeiden alustojen fokuksesta huolimatta kengässä on Sauconyn EVERUN-välipohja, joka tarjoaa juoksijalle kohtalaisen hyvän vaimennuksen. KOA ST toimiikin erittäin hyvin kosteissa oloissa pehmeillä pinnoilla, kuten mudassa. Kenkä on kuitenkin pohjakuvio huomioon ottaen kohtalaisen hyvin juostava myös kovemmilla alustoilla, kuten kallioilla ja hiekkateillä. Märällä kivellä osalla testaajista oli ongelmia pidon kanssa.

KOA ST:ssä on muista Sauconyn polkujuoksukengistä poiketen samankaltainen pikanauhoitus kuin esimerkiksi useimmissa Salomonin kengissä. KOA ST lesti on leveä, joka toisaalta parantaa vakautta, mutta ei sovi kaikkien jalkaan. Pikanauhoituksen myötä kengän saa nopeasti käyttövalmiiksi mutta nauhoituksen ylintä ”ekstralenkkiä” ei pysty käyttämään. Nauhat saa lenkin ajaksi piiloon läpässä olevaan taskuun.

KOA ST poikkeaa kahdesta muusta testatusta Saucony kengästä ulkonäöllään selvästi, koska päällinen on synteettisempi ja vettähylkivä.

8mm nappulat takaavat pidon mudassa – miesten malli

Kuten pohjakuvio antaakin olettaa, KOA ST:n pito on erinomainen pehmeillä alustoilla ja mudassa. Lisäksi pito oli yllättävän hyvä myös marraskuisilla kuuraisilla kalliolla pakkaskelissä. Osa testaajista kaipasi kengältä hankaliin maastoihin tiukempaa istuvuutta, toiset kehuivat istuvan hyvin.

KOA ST:n vaimennus on kohtalaisen hyvä pehmeän maaston erikoiskengäksi. Vaimennusta on vähemmän kuin Peregrinessä, mutta sitä ei myöskään tarvita yhtä paljoa, koska kenkä on tarkoitettu nimenomaan pehmeisiin maastoihin eikä niinkään yleiskengäksi. Vaimennus on kuitenkin täysin riittävä siirtymäosuuksille, kuten hiekkateille ja kalliomäille pehmeämpien polkujen välillä. Alustatuntuma on hyvä ja varvassuoja löytyy.

Testaajat: aloitteleva polkujuoksija, harrastaja ja polkujuoksukisaaja

Paino: miehet 292g / naiset 255g

Droppi: 4mm

Iskunvaimennus: EVERUN TOPSOLE

Päällinen: Synteettinen vettähylkivä, Flex Film

Ulkopohja: XT900, 8,5 mm

Istuvuus: 3/5  4/5  4/5

Ulkonäkö: 3/5  3/5  4/5

Pito: 5/5  5/5  2/5

Vaimennus: 3/5  4/5  2/5

Käyttötarkoitus: Mutaiset metsäpolut, kuivalla kelillä myös kallioiset

Hinta: 149,90€

Kenkiä on testattu juurakkoisilla poluilla, kalliolla, pururadalla, satunnaisilla mutaisilla kohdilla, asfaltilla, tihkusateessa ja +8 – 0 lämpötilassa. Vedenpoistumista kengistä ei ole testattu.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X