Onko polkujuoksijat juoksijoita vai ei?

”Polkujuoksu on muoti- ja trendilaji, ja naisten- ja miestenlehtien vakiokamaa. Miehillä on hipsteriparrat ja päässä lakit, jossa on ylöspäin käännetty lippa. Naisilla on saparot ja seksikäs pylly.”-Kopio juoksufoorumilta.

Törmäsin tuossa pari päivää sitten juoksufoorumilla erikoiseen topiciin. Siellä mietittiin onko polkujuoksijat juoksijoita vai onko ne hipstereitä, ketkä juoksevat metsässä lippa pystyssä, tyylitellyllä parralla ja on kuvauksellisia kavereita. Minun mielestä olet juoksija ihan sama missä juokset ja miltä näytät! Ei alusta voi määritellä minkälainen olet ja mihin tähtäät harrastuksellasi. Samalla mainittiin myös ambassadöörit ja niiden taso jne. Näköjään se on joltain pois jos sinulla on jotain mitä toisella ei ole. Tuo on niin perinteinen suomalainen ajattelutapa.

Harrastuksesta somettaminenkin on jonkun mielestä väärin. Eikö se ole hyvä juttu kun, juoksu saa lisää näkyvyyttä ja uusia harrastajia päätyy lajiin. Ai niin, mutta nehän päätyykin poluille eikä sinne maantielle koska se ei ole trendikästä. Kuitenkin loppujen lopuksi ne voivat myös päätyä maantielle tai ehkä jopa alkavat harrastamaan juoksua ja samalla kestävyysurheilua. Mitä jos ne kuitenkin harrastaisi jo sitä vaikkakin juoksevat poluilla? Kai se sitten on maratonniiloille paha paikka kun, joku ihan random kaveri hyppää pusikoista tielle ja pärjääkin hyvin tasaisen nylkyttäjille. Totta kai se ärsyttää kun joku tulee väärälle ”tontille”. Eniten siinä varmaan ärsyttää se kun, ”ei juoksija” pärjää tosissaan juoksijoiden kanssa.

Itse juoksen sileällä ja poluilla mutta kisailen poluilla. Lippa on kyllä pystyssä, partaa ei ole mutta viikset on laitettuna ja otan keskellä lenkkiä selfieitä. Kutsun itseäni polkujuoksijaksi, juoksijaksi ja jopa ultraajaksi. Vai olenko minä sittenkin vain se trendikäs hipsteri kuka alkoi juoksemaan ja päätyi metsään?

Eiköhän me silti kaikki mahduta samoille poluille ja teille. Juoksijoitahan me kaikki ollaan vai mitä?

Ps. Voitte te sileän juoksijat tulla kokeilemaan tätä uutta trendikästä retkeilyjuoksua. Aina ei tartte juosta tosissaan mutta muistakaa myös että, jotkut meistä kisaavat tässä lajissa yhtä tosissaan kuin tekin.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X