Viikko 52: Pitkä lumirymy

Vuoden viimeisellä viikolla tehdään kestovoimaa, sekä peruskestävyyttä mainiosti kehittävä pitkä lumirymy. Tämänkaltainen treeni on helppo toteuttaa normaalin pitkän lenkin sijasta nyt kun Suomeen on saatu hieno lumipeite.

Treenin tarkoitus on hakeutua mahdollisimman raskaille ja haastaville reiteille, joissa vauhti hidastuu huomattavasti ja koko kroppa joutuu tekemään työtä. Täydelliset olosuhteet tähän treeniin olisi mäkinen maasto, jossa lunta on noin puolisääreen asti ja välillä joutuu käyttämään myös käsiä päästäkseen jyrkkiä mäkiä ylös. Tällöin juoksun pitäisi pääosin vielä onnistua, mutta jalkojen nostaminen muuttuu raskaaksi. Sopiva treenin pituus on 2-5 tuntia, matkan pituutta ei tässä treenissä kannata tuijottaa.

Tämän treenin jälkeen jouluherkut saattavat maistua taas entistä paremmilta. Rauhallista Joulua kaikille!

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X