Vuoden 2019 polkukisat

Vuoden 2019 polkujuoksukalenteri tulee olemaan jälleen pullollaan toinen toistaan hienompia ja suurempia kisoja. Valinnan varaa tulee olemaan niin paikoissa, matkoissa kuin ajankohdissakin.

Kohti vuotta 2019

Muutamilla, etenkin perheellisillä harrastelijatason juoksijoilla, voi mahdollisesti olla pienen pieniä aikataulu- ja priorisointiongelmia sovittaa kaikkia haluamiaan kilpailuja kalenteriin, jossa voi olla jopa muita kuin juoksumenoja. On myös tietenkin mahdollista, tosin varmaan harvemmin, ettei polkujuoksuharrastelijan puoliso pidä siippansa harrastusta maailmankaikkeuden tärkeimpänä asiana. Vaikkakin tämä olisi sijoittunut Karhunkierroksella 700 parhaimman joukkoon.

Rajoittavia tekijöitä osallistumiselle voivat olla kisojen sijainnit ja kulkemiset kisoihin, töiden sovittaminen, perheen muut menot, ja palautuminen pitkistä kisoista. Täytyy kuitenkin muistaa, että jos kisojen käyminen on itselle tärkeää, niin se on silloin myös sitä, eikä sitä saa väheksyä vähemmän tärkeäksi kuin muitakaan elämän hyvinvointiin liittyviä asioita.

Moneenko kisaan kaudessa tällaisella peruskuntoilijalla ja perheellisellä työssäkäyvällä köpöttelijällä on sitten mahdollisuus, tai yleensä järkevää osallistua?

Itse päädyn tavoittelemaan osallistumista kaudella 2019 yhteensä 6-7 kisaan. Siis yksi kisa, joka kuukausi aikavälillä huhtikuu-lokakuu. Paitsi Himos Winter Trail on helmikuussa ja sitä ei lasketa, kun se on talvilaji. Jokaiselle kuukaudelle on sitten tavoite mihin tähdätä ja jännää odottamista.

Huhti-toukokuussa minulla on tarkoitus osallistua yhteen lyhyeen polkukisaan. Kisapaikka ja ajankohta on vielä tiukassa harkinnassa.

Kuva: Salpausselkä Trail Run.  (21km 2018)

Lauantaina 8.6.2019 on Salpausselkä trail run (linkki). Tämä naapurikaupungin kisa on lähin tapahtuma kotoa, ja totta kai sitä pitää silloin kannattaa. Lahden legendaarinen hiihtokeskus toimii kisakeskuksena ja matkoina on neljä vaihtoehtoa. Osallistun 42km matkaan, joka on alkukesän iso tavoite ja kohokohta. Tavoitteena on saada tasapainoinen suoritus tällä rankalla radalla, jossa kahtena edellisenä vuotena kärjenkin aika on lähennellyt neljää tuntia.

Heinäkuun 12-13. päivä on Nuts Ylläs Pallas (linkki). Matkavaihtoehdoista valitsin reitin Hetta-Pallas 55km. Haluan nähdä ja kokea tuon hienon reitin maustettuna kesäyön tunnelmalla. Siellähän ei koskaan tuohon aikaan sada, eikä edes tuule. Tähän kisaan lähden tulevan onnistuneen Salpausselällä juostun maratonin jälkeen hyvin luottavaisena. Lähden tavoittelemaan kisasuoritusta, joka ulkopuolisen puolueettomin silmin arvioituna muistuttaa enemmän juoksua kuin kävelyä.

Elokuun 24. päivä on Himos Trail. (linkki) Hienosti mainostettu ja sometettu tapahtuma keräsi 2018 runsaasti osallistujia ja kovasti kehuja. Kisaa on mainostettu myös erinomaisesti aloittelijoille sopivana matalankynnyksen kisana, ja matkavaihtoehtoja riittää kaikille tasoille ja vauhdeille. Tavoitteena minulla on juosta täällä erittäin hyvin vauhdinjaoltaan onnistunut 26km. Himoksella olisi tarkoitus juoksuttaa myös lapsilaumaani, sillä matkoja löytyy myös pienille.

Syyskuun 28. päivä on Helsinki City Trail (linkki) Tähän kisaan osallistun jo kolmannen kerran. Mikäli reitti pysyy (toivottavasti) samana kuin aiemmin, tämä kisa on hyvä vertailu huomata kuinka huomattavaa kehitystä juoksuun on tullut.

Lokakuussa on vielä tavoitteita osallistumisesta yhteen kisaan. Vaarojen maraton olisi haaveissa, mutta aikaa siihen on vain viikko tuosta Helsinki City Trailista, eikä ilmoittautumisen saaminenkaan ole mitenkään varmaa.

Vaikka yhtään metriä ei ole vielä vuonna 2019 juostu, niin kovin valmiilta tuo minun kisakalenteri näyttää. Onko muilla kisakalenterit jo hahmottuneet, vai tuleeko kisat kohdalleen enemmän hetken ja tilanteen mukaan?

Onnistuneita harjoituksia, seikkailuja, retkiä, kisoja, ja ennen kaikkea uusia hienoja polkukokemuksia kaikille vuonna 2019.

Kuva: Inov8 Trail Cup Tampere.

Olin toukokuussa 2018 ihan muista syistä Tampereella, ja huomasin sattumalta varsin tutuilla Suolijärven ympäryspoluilla järjestetettävän Inov8 Trailcupin osakilpailu matkaltaan 6,9km. Vaikka kisa oli arki-iltana, olivat järjestelyt kaikin puolin viimeisen päälle.Tällaiset lyhyet kesäiltojen kisat ovat erittäin hienoja ja osallistujamäärästä ( noin 90) päätellen ainakin Tampereella paikkansa lunastaneet. Toivottavasti näitä tulee lisää seudullisesti ympäri Suomen.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X