Viikko 1: 10x1min vetotreeni

Aloitetaan 2019 kehittämällä juoksun taloudellisuutta ja tehdään 10x1min vetotreeni. Vedot on tarkoitus juosta ns. ”rennon kovaa” eli juoksuvauhti olisi hyvä olla noin 3km kisavauhtia ja samalla pitää juoksu mahdollisimman rentona ja tekniikka hienosti kasassa. Vetojen välissä pidetään minuutin hölkkä-/kävelypalautus. Tällä harjoituksella kehitetään juoksun taloudellisuutta reippaammassa juoksussa, joka on tärkeää myös pidempiä matkoja juokseville polkujuoksijoille.

Kuva: Kari Koskinen

Ennen vetoja kannattaa tietysti lämmitellä huolellisesti vähintään 15min ja tehdä muutama avaava 10-15 sekunnin veto reippaasti. Vetojen jälkeen tehdään 15-30min kevyttä juoksua loppuverryttelyksi.

Juoksun täyteistä uutta vuotta kaikille! 🙂

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X