Motivaatio hukassa?

Mietiskelin tässä, mistä saisin taas motivaatiota kirjoittaa blogiin, kun tuntuu, ettei minulla ole mitään sanottavaa. En ole käynyt kisoissa. En ole tehnyt kummoisia treenejä. En ole matkustanut erikoiseen kohteeseen juoksemaan. Olen elänyt vain tavallista arkea. Sitten tajusin, että jos minulla on motivaatio ongelmia kirjoittamiseen, monella on varmasti motivaatio ongelmia liikkumisen suhteen.

Jouluaaton lenkki

Monet tarvitsevat tavoitteen tai päämärän, jotta saavat potkittua itsensä liikkeelle. Näin kun asiaa miettii, sama pätee minulla kirjoittamiseen ja moneen muuhun asiaan, mutta ei liikuntaan. Itselläni liikunta on aina ollut tärkeä osa elämää, enkä ole tarvinnut syytä lähteä lenkille. Toki nyt on koira joka vaatii päivittäistä liikuntaa. Toki kilpaillessani enemmän, oli tulosten parantaminen syy tehdä hyviä harjoitteita, mutta sitten niistä tuli enemmän stressiä, kuin mielihyvää tekevä tekijä. Kun vähensin kilpailemista, liikuntaan löytyi taas uusi nautinnollisempi puoli. Nyt voin ilmoittautua kilpailuun (melkein ilman paineita), tai ainakaan ilman stressiä siitä että pitää treenata jotenkin, kun tiedän että jaksan sen juosta läpi joka tapauksessa jotenkin.

Ihanassa seurassa on kiva juosta

Työkseni motivoin ihmisiä liikkumaan ja teen heille harjoitusohjelmia, niin hyvänä vastapainona itselle toimivat pitkät rauhalliset polku- tai nyt myös hiihtolenkit hyvässä seurassa. Harvemmin tulee enää nykyisin yksin lähdettyä juoksemaan.

Mutta jos, motivaatio on sitten hukassa. Miten sen löytää. Joillekin voi toimia tavoite ensi kesälle. Joku haluaa tiputtaa painoa, joku voida paremmin. Joskus täytyy vain ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä liikkumaan, tai minun tapauksessa istua alas ja kirjoittamaan ajatuksia ylös.

Mieti siis, mikä sinulle on tärkeää juuri nyt. Mikä tuottaa sinulle mielihyvää? Voisitko tehdä joitain asioita toisin? Onko jotain asioita joita sinulla on tekemättä?

Aseta tavoite: alkuun sellainen minkä pystyt saavuttamaan.

Nauti elämästä.

Liikunnallista alkavaa vuotta, ja etsikää uusia polkuja, niiden varrelta voi löytää uusia motivoivia asioita elämään!

Joulupäivän aamuna

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X