Viikko 3: 4x10min Vauhtikestävyyttä

Tämän viikon treeninä tehdään 4x10min vauhtikestävyyttä. Tällä treenillä kehitetään kykyä juosta reipasta tahtia pidempään ja taloudellisemmin. Kun teho on oikealla tasolla, palautukseksi riittää lyhyt 45–90 sekunnin tauko. Jos tämä palautusaika tuntuu liian lyhyeltä, se kertoo tehon olevan liian kova. VK-vetojen etuna on, että harjoituksen kokonaisrasitus on helpommin hallittavissa yhtäjaksoiseen VK-lenkkiin verrattuna. Näin keho palautuu nopeammin ja harjoitusta voidaan toistaa useammin. Juoksutekniikan ja rentouden ylläpito on myös helpompaa vedoissa kuin kestojuoksussa.

Treeni aloitetaan huolellisella lämmittelyllä vähintään 15min, jonka jälkeen muutamat koordinaatioliikkeet, sekä avaavat 10 sekunnin vedot. Ensimmäinen veto kannattaa vetää hieman tunnustellen, jonka jälkeen kolme viimeistä voi juosta reippaammin. Loppuverryttelyksi juostaan kevyesti vähintään 15min.

Mukavia treenihetkiä! – Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X