Viikko 4: Pitkä hiihtolenkki

Tämän viikon treeninä tehdään pitkä hiihtolenkki. Hiihto on monille polkujuoksijoille tapa pitää peruskuntoa yllä talvikauden aikana. Hiihto on erinomainen tukilaji juoksulle. Juoksussa tapahtuvan iskutuksen sijaan hiihto antaa kehon palautua juoksun aiheuttamista rasituksista ja tuovat muutenkin mukavaa vaihtelua treeniin. Jos perinteisen potku on suunnaltaan ja räjähtävältä voimantuotoltaan juoksun kaltainen, niin luisteluhiihto taas vahvistaa vieläkin monipuolisemmin jalkojen lihaksia. Myös keski- ja ylävartalo tekevät töitä.

Murtomaahiihto

Tällä hetkellä ladulle pääsee joka puolella Suomea ja tämän viikon treeninä tehdäänkin pitkä ja rauhallinen 2-5h lenkki ladulla. Tällä lenkillä sykkeet tulisi pitää selkeästi aerobisen kynnyksen alapuolella, jotta lenkistä saadaan se, mitä sillä haetaan eli peruskestävyyden kehittäminen. Mitä pidempi lenkki, sen tärkeämpi on varata mukaan myös juotavaa ja syötävää, jotta energiatasot pysyvät hyvinä lenkin loppuun saakka. Hyviä hiihtohetkiä kaikille!

J

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X