Viikko 5: Määräintervallit 5x400m, 5x200m, 5x100m

Tällä viikolla tehdään 5x400m, 5x200m ja 5x100m määräintervallit, joilla kehitetään juoksun rentoutta ja taloudellisuutta, sekä polkujuoksijan nopeusominaisuuksia. Palautusten tulee olla pitkiä, jotta uuden vedon alkaessa ollaan palautuneita tai ainakin melkein palautuneita. Hyvä palautusaika voi olla esimerkiksi 2-3 minuuttia kävellen tai kevyesti hölkäten.

Harjoituksen kuormittavuutta määräintervalleissa säädellään vetomatkan pituutta tai juoksunopeutta muuttamalla, ei niinkään palautusaikaa pidentämällä. Monet tekevät sen virheen, että yrittävät juosta nopeusvedot ja spurtit niin kovaa kuin pääsevät, jolloin juoksu menee riuhtomiseksi ja väkisin vääntämiseksi. Tiputa yritystäsi ja vauhtiasi napsun tai kaksi, ja pyri juoksemaan rennosti, hyvällä tekniikalla.

Mukavia vetotreenejä! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X