Viikko 7: Palauttava harjoitus

Harjoitus tai kilpailutilanne on lähes poikkeuksetta kroppaa kuluttava. Urheilija on suorituksen jälkeen huonommassa kunnossa kuin sen alussa. Harjoittelun tavoite on, että palautumisen aikana tilanne korjautuu ja lähtötaso nousee ylemmäksi kuin mitä se oli aiemmin. Palauttava harjoitus on tarkoitettu edistämään kehon palautumista kuluttavasta treenistä tai kilpailusta.

Matalatehoinen lihastyö, kuten kävely, hölkkä, pyöräily, uinti, vesijuoksu ja liikkuvuusharjoitteet lisäävät verenkiertoa lihaksissa. Tämä puolestaan edesauttaa aineenvaihduntatuotteiden, esimerkiksi maitohapon poistumista elimistöstä. Palauttava harjoitus vähentävää myös stressiä, lisää urheilijalle tärkeää hiusverisuonistoa, sekä ennaltaehkäisee vammoilta. Sopiva palauttava harjoitus voi olla esimerkiksi 45min pyöräily, hölkkä, uinti tai kävely (sykkeet selkeästi alle aerobisen kynnyksen), jonka jälkeen koko kropan kevyt putkirullailu ja venyttely.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X