Viikko 8: Pitkä yhdistelmätreeni

Viikon harjoituksena tehdään pitkä yhdistelmätreeni hiihtäen ja juosten. Yhdistelmätreenin ideana on saada lenkille lisää pituutta, ilman liian isoa kuormitusta jaloille. Talvikaudella hiihto on erinomainen laji tukemaan juoksuharjoittelua. Hiihto vahvistaa kroppaa eri tavalla, ja näin harjoitteluun saadaan monipuolisuutta. Sydän –ja verenkiertoelimistö kehittyy yhtä lailla kuin juoksussakin, mutta kropan iskutus jää vähemmälle.

Aloitetaan treeni tekemällä 1-2 tunnin hiihto, joko perinteistä tai vapaata, jonka jälkeen vaihdetaan vain lenkkarit jalkaan ja lähdetään juoksemaan. Sopiva juoksun pituus on 1-3 tuntia, riippuen siitä, kuinka pitkän harjoituksen haluat tehdä. Alkuun jalat voi tuntua juostessa tönköiltä, mutta jonkun ajan kuluttua jalat alkavat vetristyä ja juoksu sujua paremmin. Pitkille lenkeille kannattaa ottaa evästä ja nestettä aina mukaan, jotta energiatasot pystytään pitämään hyvinä lenkin loppuun saakka.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X