Transgrancanarialla suomalaisjuhlat 2019

Transgrancanaria koostuu koko viikon kestävästä polkujuoksu-karnevaalista Gran Canarialla Espanjassa, jossa kisataan 260km, 128km, 65km, 42km, 30km ja 17km matkoilla. Suomalaisia oli tämän vuotisella kisaviikolla mukana viitisen kymmentä. Kisaviikko Kanarian lämmössä saaren halki kiemurtelevine polkuinen on houkutteleva vaihtoehto Suomen talven keskellä.

Mårten Boström on voittanut Transgrancanarian 30km:n kilpailun. Boström oli ajalla 2:02:58 vajaan minuutin kakkosta, Italian Gabriele Bacchionia nopeampi. Reilun 600 lähtijän joukosta kolmanneksi juoksi espanjalainen Abel Carretero. Kilpailureitti saaren sisäosista etelän Maspalomakseen on sikäli erikoinen että 680 nousunmetrin lisäksi tullaan 1800 vertikaalimetriä alamäkeen. Boström voitti saman kilpailun, joskin silloin eri reitillä vuonna 2016.

Boström kommentoi kisansa kulkua seuraavasti:

TRANSGRANCANARIA 2019 STARTER 30KM

Juoksin alkumatkan nousussa sykkeitä tarkkaillen, mutta kuitenkin hyvässä tuntumassa kisan kärkeen. Ensimmäisissä teknisissä alamäissä huomasi että ketteryydestä olisi apua. Tulin kärkiporukan mukana, mutta kuivilla pikkupoluilla letkan nostattama pöly ei ollut miellyttävä, joten taktikoin itseni tasaisella pätkällä keulille ennen seuraavaa polkualamäkeä. Olin välillä jo irti, mutta Ayagauresin huollossa join sen verran kauan että Bacchion pääsi viimeiseen muutaman kilometrin nousuun 20 sekunnin keulalla. Luotin omiin vahvuuksiini enkä yrittänyt iskeä ero kiinni. Noin 22km:n kohdilla kivikkoisessa jokiuomassa sain kärkimiehen näkyviin ja saavutinkin hänet pian. Muutama kilometri siinä mentiin kissa-hiiri leikkiä kuumassa karussa laaksossa edeten. Huomasi että molemmilla alkoi jo matkanteko painaa. Otin viimeisessä huollossa geelin ja hörpyn vettä jolla saisin nestehukkaiseen kroppaan lisää vauhtia. Pieni vauhdinlisäys kypsytti italialaisen ja sain rullata maaliin Maspalomakseen rauhassa tuuletellen!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X