Polkujuoksun MM-joukkue Portugaliin valittu

Trilhos dos Abutres 2018. ©APERSPEED.COM / Ricardo Fonseca.

Polkujuoksun MM-kilpailu juostaan 8.6.2019 keski-Portugalissa Coimbran lähellä sijaitsevassa Miranda do Corvossa,. MM-kilpailu juostaan Trilhos des Abutres tapahtuman yhteydessä 44 kilometrin (2100m+) matkalla. Reitti kulkee Louzanin vuorijonon läpi, jossa runsaasti jälkiä muinaisesta ihmisasutuksesta.

Suomea kilpailussa edustavaan joukkueeseen on valittu kolme naista ja yhdeksän miestä. Ensimmäistä kertaa miesten puolella hakijoita oli enemmän kuin paikkoja joukkueessa, joten osa kiinnostuneista jäi tässä vaiheessa varapaikoille.

Suomessa ei ole polkujuoksuliittoa, joten valinnat teki kiinnostuksensa ilmaisseiden juoksijoiden keskuudesta asiantuntijaraati, johon kuuluivat Tomi Halme, Henri Ansio, Terho Lahtinen, Jarno Salmelin, Antti Toivanen, Mikko Luusalo, Antti Niinikoski, Jari Soikkeli ja Teemu Takkula sekä koordinaattorina Jari Tomppo.

Joukkueen valinnoissa painotettiin parin viime vuoden suorituksia erityisesti kilpailumatkaa vastaavilla matkoilla polkujuoksussa. Lisäksi huomioon otettiin juoksijoiden ITRA-ranking eri matkoilla.

Suomen joukkue:

Trilhos dos Abutres 2018. ©2018 APERSPEED.COM / Ricardo Fonseca.

NAISET

Eija Hartikainen
Riina Kuuselo
Reetta Peltonen

MIEHET

Simo-Pekka Fincke
Tomi Mikkola
Eetu Nordman
Jere Nurmi
Antti Parjanne
Markus Rannankari
Joni Seppä
Juuso Simpanen
Sami Vähänen

Varalla:
Tuomas Keisteri, Toni Valido, Ossi Ilveskoski

Joukkueenjohtajana toimii Joni Seppä.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X