Viikko 14: Ylämäkitreeni matolla

Viikon treeninä mennään matolle hikoilemaan. Ylämäkitreeni matolla on loistava keino saada pitkä yhtäjaksoinen ylämäkitreeni, mutta se soveltuu myös lyhyempiin mäkivetoihin. Maton vahvuus on siinä, että pystyt itse säätämään mäen jyrkkyyden ja pituuden haluamaksesi, sekä pitää vauhdin täysin tasaisena. Suomessa on harvassa isot mäet, joten etenkin vuorikisoihin valmistautuessa mattoa kannattaa hyödyntää pitkien ylämäkitreenien tekemiseen.

Tällä viikolla tehdään 2 x 20min vauhtikestävyystreeni ylämäkeen. Aloita lämmittelemällä kevyesti juosten vähintään 15min, jonka jälkeen aseta matto 5-15% kulmaan ja vauhti sen mukaan, että syke pysyy vauhtikestävyysalueella. Voit myös vaihdella kulmaa sekä vauhtia treenin aikana. Näin saat hieman vaihtelua monotoniseen köpöttelyyn ja aika kuluu hieman nopeammin. Vetojen välissä tehdään 3min hölkkää tai 1-2min kävelyä. Pyri siihen, että saat tehtyä toisen 20min työjakson kovemmilla tehoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että kannattaa aloittaa ensimmäinen 20min melko maltillisesti.

Tsemppiä treeneihin! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X