Viikko 15: Vauhtileikittely sileällä

Tällä viikolla tehdään vauhtileikittelyharjoitus sileällä. Työ- ja palautusosiot vuorottelevat, mutta vetojen pituudet eivät ole tarkkaan määritelty. Vedot voivat olla aina 30 sekunnista 5 minuuttiin, kunhan kovaa juoksua on yhteensä enemmän kuin palauttelua. Palautusjakso voi olla esimerkiksi aina puolet vedon pituudesta, mutta lyhyemmissä vedoissa se voi olla yhtä pitkä tai jopa hieman pidempi kuin vedon pituus. Tämä on henkilökohtaisesti minulle mieleinen treeni, koska vetojen pituudet ei ole ennalta mietitty, vaan voi mennä fiiliksen mukaan ja treenin aikanakin miettiä sitä tarvitseeko enemmän lyhyempiä kovia vetoja vai pidempiä, rentoja vetoja.

Pyri tekemään vedot tällä kertaa tasaisella ja pitävällä alustalla, jolloin päästään juoksemaan kovaa hyvällä tekniikalla. Tämä on esimerkiksi hyvä valmistava harjoitus viikonlopun kisaan tai toiseen kovaan treeniin. Harjoitus juostaan yhtäjaksoisesti ilman pysähdyksiä, mutta vetojen välissä vauhtia tiputetaan huomattavasti. Vauhtileikittelyä tehdessäsi vetojen tulisi olla melko rentoja, mutta varsinkin lyhyemmissä vedoissa saa hengästyä ihan kunnolla ja syke voi käydä yli anaerobisen kynnyksen. Sopiva treenin pituus on 60-90min sisältäen 15min alku –ja loppuverryttelyt.

Mukavia vauhtileikittelytreenejä kaikille! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X