Kevät ja sankarien etsintä

Äänestätkö eduskuntavaaleissa ehdokasta, joka ei lupaa kunnille penniäkään rahaa kevyenliikenteen väylien kunnostukseen. Rappeutuvat pyörätiet tekevät alustan juoksijoille teknisemmäksi. Onko tämä avain menestykseen maailmalla?

Sitten asiaan. Onneksi on vuodenajat. Toivottavasti niistä saadaan nauttia eteläistä Suomeakin myöten vielä pitkään, eikä ilmastonmuutos lopeta vuodenaikoja. Alkukevään nautintoa ei muuten osaa arvostaa, jos lumenpuutteesta johtuen ei pääse odottamaan, milloin pääsee lumen ja jään alta paljastuville pitäville poluille kirmaamaan. Pehmeät neulaspolut, kalliot, muta ja juuripolut ovat jälleen löytyneet lumen alta ainakin maan eteläisen osan polkujuoksijoiden iloksi. Myös kisakausi alkaa niin kaduilla kuin poluillakin.

Kevätaamu kalliolla

Jotain uutta kannattaa aina kokeilla uudella kaudella. Jos et ole vielä kokeillut suunnistusta iltarasteilla, niin etsi sinua lähimmät ja käy testaamassa. Erittäin hyvää harjoitusta polkujuoksijoille. Niillä taidoillasi saatat vaikka välttyä pääkisassasi eksymiseltä.

Jos sinulla on tapana juosta kuulokkeet korvilla, niin jäät yhdestä kevään todellisesta hienoudesta paitsi. Lakkaa vihdoin kuuntelemasta sitä Jamppa Tuomista, jätä kuulokkeet kotiin, ja kuuntele luonnossa linnunlaulua. Voittaa taatusti useimpien radiokanavien soittolistat.

 

Lopuksi heitän kaikille polkujuoksijoille uuden Instagram-haasteen. Kuvittelen itse keksineeni sen ja luulen tietenkin, että siitä tulee maailmanlaajuinen menestys, mutta voihan tuo olla jo entuudestaankin olemassa, tai ideana ihan susisurkea. Näin se kuitenkin menee, vähän kuin GeoGuessr:

– Katso seuraamasi henkilön kuva ja kokeile arvata sekä löytää paikka, missä kuva on otettu.
– Kuvaa itsesi samassa paikassa.
– Sitä parempi, mitä vaikeammin tunnistettava ja tuntemattomampi paikka on. Helppohan se on Näsinneula, Joulupukin konttori, tai Kuopion tori tunnistaa. Polut ovat tähän hyvä kohde tai oikeastaan kaikki muutkin liikuntasuoritukset käyvät. Poluilla sinun on kuitenkin tunnistettava paikka metsästä mahdollisimman tarkasti jostain yksityiskohdasta.
– Kokeile saada kuvasta ja esim. juoksutyylistäsi kuvassa mahdollisimman hyvä kopio.
– Käytä vaikkapa tunnistetta #almostlikemyhero
– Älä ota tätä liian vakavasti.

Minun piti laittaa tähän ja instagramiin esimerkki omasta suorituksestani, mutta uusiksi meni. Idea oikeastaan syntyi kun näin @nouxlonewolf eli Toni ”Don” Validon kuvan instagramissa:

 

Kuva: Toni Valido. Kuvassa: @nouxlonewolf

 

Kuvassa oli helppona tunnisteena aita, sekä kelottunut mänty ja kallioporras. Kuvittelin heti arvaavani paikan, sillä muistin että Helsingin Pirkkolan liikuntakeskuksen lähellä on vastaava kohta. En sen tarkemmin ajatellut, kun käväisin kotoani 100 km:n päässä nappaamassa ”vastaavan” kuvan. Tuossa kuvatekstissä on muuten loistava tuo kisafilosofia.

 

 

 

 

 

Kotona huomasin, että tässä on nyt kaikki mennyt pieleen. Aita on, kelo on, ja kallioporras on. Paikka ei kuitenkaan edes ole oikea. Lisäksi pompun ajoitus ei ole kuvassa ihan vastaava kuin kohteella. Itse asiassa en omassa ponnistuksessani nouse edes maasta ilmaan. Tässä nyt kuitenkin (huono) esimerkkini:

Almost like a @nouxlonewolf

#almostlikemyhero

Haastetta voi kehitellä. Kuka saa kuvattua itseään useamman eri sankarin kuvauskohteissa ja löytää hankalammin paikan. Itse aion vielä onnistua. Kesän aikana lupaan löytää ainakin viiden eri sankarin polkukuvauspaikat.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X