Viikko 16: Pitkä pyörälenkki

Jokaiselle juoksijalle on toisinaan hyväksi harrastaa muitakin liikuntamuotoja. Muut kestävyyslajit, kuten hiihto, uinti sekä pyöräily tuovat mielekästä vaihtelua harjoitteluun. Vaihtelu on hyväksi, jottei kuormituksesta tule liian yksipuolista ja aiheuta sitä kautta esimerkiksi rasitusvammoja tai motivaatio-ongelmia. Tämän viikkoisella pitkällä pyörälenkilläkin nostat kuntoa aivan varmasti.

Nyt kun kevät on saapunut ja tiet alkavat olla sulia, on hyvä hetki kaivaa fillari kellarista ja lähteä pitkälle pyörälenkille. Pyöräilyssä käytetään jalkojen lihaksia hieman eri tavalla verrattuna juoksuun, mikä on hyväksi. Monet pyöräilijät harjoittelevat isompia määriä kuin juoksijat, mikä on mahdollista alemman kuormituksen ansiosta.

Tehdään 2 – 8 tunnin pyörälenkki oman lähtötason ja tavoitteiden mukaan. Koita pitää kadenssi yli 90rpm, jotta jalkojen lihakset pysyvät toimintakykyisinä myös seuraavina päivinä. Voit polkea kuntopyörällä, maastopyörällä tai maantiepyörällä. Fillarilla voit turvallisesti harjoitella pitkän juoksukisan aikana vaatimaa energiansaantia sekä kestävyyttä.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X