Viikko 17: Verttitonni juosten

Viikon harjoituksena tehdään verttitonni juosten. Tällä treenillä valmistellaan lihaksistoa polku –ja vuorikisojen vaativiin ylä –sekä alamäkiin. Tarkoituksena on juosta myös ylämäet melko reippaasti, joten mäen tulisi olla suhteellisen loiva. Alamäet juostaan rennon kovaa hyvällä rullaavalla tekniikalla. Kiinnitä alamäkijuoksussa huomiota nopeaan askeltiheyteen, sekä siihen että askelkontakti tulisi lantion alle. Näin turhaa jarruttelua ei synny, vaan pystyt juoksemaan kovaa ilman jaloille kohdistuvaa isoa kuormaa.

Suuntaa isoimmalle mäelle, jonne pääset helposti kotoa. Siirtyminen mäelle joko juosten tai pyörällä toimii erinomaisena lämmittelynä. Kerää 1000m nousumetriä kasaan reippaalla tahdilla. Ensimmäiset nousut voi ottaa vielä melko rennosti, mutta kiristä tahtia loppua kohti. Viimeiset 2-5 nousua voi nostaa tehoja kunnolla. Pidä kuitenkin sykkeet korkeimmillaan anaerobisen kynnyksen tuntumassa, jotta palautumiseen ei kulu turhan paljon aikaa.


Mukavia kisoihin valmistavia mäkitreenejä kaikille! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X