Ennätyksiä kesäisellä Kytäjä Traililla

Toni Valido ajaa takaa Eetu Nordmania
Kuva: Teemu Kantelinen

Neljäs Kytäjä Trail kilpailtiin Hyvinkäällä viime lauantaina. Aurinkoisena päivänä käydyssä kilpailussa tehtiin uusi osallistujaennätys Kytäjä-Usmin maisemien houkuteltua paikalle 248 juoksijaa. Kilpailussa nähtiin myös kaksi reittiennätystä, sillä 13 km:n voittajat painelivat tiheästi viitoitetun reitin aiempia ennätyksiä nopeammin.

Miesten 13 kilometrin kilpasarjan voitti Toni Valido, joka alitti Jukka Salon edellisenä vuonna tekemän reittiennätyksen vajaalla puolella minuutilla. Uusi ennätys kirjataan lukemiin 58.06. Toiseksi sijoittui muutaman minuutin voittajalle jäänyt Henry Aalto ja kolmanneksi Marko Sirén. Naisten 13 kilometrillä voittaja Oona Hilkamo suorastaan murskasi aiemman reittiennätyksen, ja muutama muukin juoksija alitti sen. Toiseksi sijoittui Ulla Marjosola ja kolmanneksi Katri Virtanen.

23 km, kilpailun pisin matka, oli selvästi suosituin reittivaihtoehto. Miesten kilpasarjan voitti Jussi Kumpula, jolle MM-joukkueeseen valittu Eetu Nordman hävisi hieman alle kaksi minuuttia. Kolmanneksi ylsi Jonas Blom. Naisten 23 km:n kilpasarjan voitti Anni Hemminki ennen Erika Uotilaa ja Satu Uuttua.

Kilpailussa järjestettiin myös kuntosarjat, joihin osallistui reilut 150 kuntoilijaa. Joukossa oli niin tosissaan juosseita kuin retkeilymeiningillä kulkeneita. Ennen kaikkea polkujuoksua aloitteleville suunnatut 7 km:n kuntosarjat kokosivat noin 50 juoksijaa, joista nuorimmalla oli ikää vasta seitsemän vuotta.

Kytäjä Trail järjestetään myös vuonna 2020, jolloin vuorossa on viides kerta.

Käy tsekkaamassa kisasivut ja tulokset.

Naisten 13km:n palkintopallilla Oona Hilkamo, Ulla MArjosola ja Katri Virtanen, Kuva: Teemu Kantelinen

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X