Viikko 18: Valmistava harjoitus Bodom Trailille

Viikon harjoituksena tehdään lauantain Buff Trail Tourin avauskisaan, Bodom Trailiin valmistava harjoitus. Kovimmat treenit pitäisi olla jo takanapäin ja tällä treenillä varmistetaan hyvä vire kilpailuun. Kisaviikolla on tärkeää ottaa treenit varsin maltillisesti, jotta viivalla ollaan valmiita tekemään paras mahdollinen suoritus. Valmistavan harjoituksen jälkeen pitäisi olla semmoinen fiilis, että vielä olisi tehnyt mieli tehdä enemmän. Näin varmistetaan tuoreet jalat ja nälkää jää vielä juosta kovaa itse kilpailussa.

Kuva: Terho Lahtinen

Viikon treeninä tehdään 15 x 60s vauhtikestävyysvedot poluilla. Sopiva palautus vetojen välissä on 60-90s kävelyä tai hölkkää. Treenin voi tehdä esimerkiksi jollain tutulla polkuluupilla, jossa tulee teknistä juurakkopolkua, sekä hieman ylä –ja alamäkeä. Voit sisällyttää vedot myös normaalin polkulenkin yhteyteen. Minuutti on sen verran lyhyt veto, että se juostaan helposti liian kovaa. Tarkoitus ei ole juosta minuuttia niin kovaa kuin lähtee, vaan pitää juoksu rentona ja saada tuntumaa kisavauhtiin poluilla.

Hyvää Vappua ja nähdään lauantaina Pirttimäessä! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X