Viikko 20: Vauhtikestävyys 3x15min poluilla

Tällä viikolla tehdään 3x15min vauhtikestävyysvedot poluilla. Vastaavanlainen harjoitus on ollut pitkän aikaa oma suosikkitreeni 10-14 päivää ennen tavoitekisaa tehtynä. Erinomainen treeni, jolla voidaan hakea viimeinen silaus vauhtikestävyyteen lajinomaisessa maastossa. Harjoituksen voi tehdä hyvin myös kauempana tavoitekilpailusta, sillä tämä harjoitus kehittää kykyäsi juosta poluilla reipasta tahtia pidempään. En suosittele tekemään tätä harjoitusta, jos tavoitekilpailuun on alle 10 päivää, jolla varmistetaan se, että kroppa ehtii varmasti palautua ennen starttia.

 

 

Tavoitteena on saada kiristettyä vauhtia nousujohteisesti jokaiseen vetoon, jolloin ensimmäisen 15 minuutin vedon tulisi olla vielä melko maltillinen VK1 sykkeillä. Näin treenistä ei tule liian kuormittava ja voimia riittää vielä kiristää selkeästi vauhtia. Viimeisessä vedossa syke tulisi olla anaerobisen kynnyksen tuntumassa ja lopussa jopa hieman sen yli. Vetojen välissä palaudutaan hölkäten 3-4 minuuttia kevyesti. Kolmannen vedon jälkeen juostaan 15-20min kevyt loppuverryttely.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X