Inov-8 Trail Cup jatkui Suolijärven maisemissa

Tapahtumasarjan kolmantena näyttämönä toimi Hervannan Suolijärvi ja sen upea tekninen rantapolku. Lähes seitsemän kilometrin mittainen reitti tarjosi muutaman terävän nousun, mutta muutoin rantamaisemista nautiskelua tasaisella, osin myös pitkospuilla.

Ennakkosuosikit ryntäsivät heti kärkeen Kuva: Heikki Virekunnas

HierojaMikon isännöimään koitokseen lähti mukavat 125 polkujuoksijaa ja maaliin saapui yhtä monta iloista kasvoa. Keskustelua maalialueella herätti erityisesti viimeinen nousu, johon moni oli lopulta onnistunut tiputtamaan hännystelijänsä tai vain muuten selvinnyt sen kunnialla ylös.

 

Nopeinta vauhtia reitin selvitti Ikaalisten Nousevan-Voiman Mikko Knuuttila viime viikkoiseen tapaan. Hän tiputti muut kintereiltään jo radan ensimmäisten kilometrien aikana ja saapui maaliin noin minutin ennen kilpakumppaneitaan.

Suunnistuspiireistä paremmin tunnettu Knuuttila on ollut Trail Cupin todellinen kestomenestyjä, sillä hän on Cupin kuuden kauden aikana voittanut 9 kertaa ja ollut lisäksi 10 kertaa podiumilla.

– Minulle nämä ovat parhaita mahdollisia maksimaalisen hapenoton harjoituksia ja lisäksi tämä on vielä hauskaa, kertoi Knuuttila maalissa ja hieman hämmästeli miksi muut suunnistajat vain harvoin uskaltautuvat mukaan Trail Cupin tyylisiin tapahtumiin.

Ulrika Uotila Anni-Maija Fincken jahtaamana Suolijärven rannassa Kuva: Heikki Virekunnas

Ulrika Uotila otti naisten sarjassa täyden 1000 pisteen potin rutistamalla muutaman sekunnin eron Anni-Maija Finckeen.

Ensi viikolla Trail Cup polkujuostaan täysin uusissa maastoissa, kun tapahtuma valtaa Kangasalan Kyötikkälän urheilukeskuksen. Harjumaaston nopeilla poluilla vauhtia hidastavat vain suppamaaston korkeuserot. Pysyisitkö sinä haastamaan Mikko Knuuttilan? Tule kokeilemaan. Lisää tietoa löydät osoitteesta trailcup.fi

Tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X