Viikko 21: Valmistava treeni Karhunkierrokselle

NUTS Karhunkierros juostaan jo muutaman päivän päästä, joten mitään älyttömän kovaa treeniä ei enää kannata tehdä. Kroppaa olisi kuitenkin hyvä saada heräteltyä, sekä pidettyä aineenvaihduntaa yllä myös kisaviikolla. Viikon harjoituksena tehdään 20 minuutin mäki-vauhtikestävyystreeni, jolla valmistellaan kroppa kuntoon Karhunkierrokselle.

Kuva: Sari Halme / Sappee Uphill Run

Treenin tarkoituksena on hakea tuntumaa kisavauhtiin kisanomaisessa maastossa, joten suuntaa lähimmälle mäelle, jossa saisit juostua myös polkua ylämäkeen sekä alamäkeen. Lämmittelyksi riittää hyvin 10-15min kevyttä juoksua, jonka jälkeen tee noin 20min veto mäessä rennon reippaasti. Koita hakea sekä loivaa juostavaa mäkeä, että myös jyrkkää mäkeä, jota joudut tunkkaamaan ylös. Pidä sykkeet nousuissa maltillisesti VK1 alueella ja alamäissä sykkeet voi laskea PK-alueen puolelle. Loppuverryttelynä kannattaa juosta kevyesti vähintään 15min.

Tsemppiä kaikille Karhunkierroksen selättämiseen. Rukalla nähdään! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X