Inov-8 Trail Cup suuntasi Kyötikkälän suppiin 

Inov-8 Trail Cupin neljäs tapahtuma juostiin tiistaina Kangasalan Kyötikkälän maastoissa uudella reitillä.

Startti Kyötikkälässä. Kuva: Eero Kahila/Inov-8 Trail Cup

Tänä vuonna Inov-8 Trail Cup tarjoili uutuutta Kyötikkälän upeiden polkujen muodossa. 8,1km:n reitti on tapahtumasarjan historian pisin ja se houkutteli paikalle 114 polkujuoksun ystävää. Reitti tarjoili hyväpohjaisia neulaspolkuja, muutamia kivikkoisempia osuuksia sekä jyrkkiä rinteitä. Juoksijat saivat tuntea reisissään mm. Isolukko-supan pohjalta nousseen 44 metrin korkeuseron.

Tapahtumaan startattiin hellelukemissa ja hyvässä kelissä. Naisten sarjassa kärkikaksikon järjestys vaihtui kahteen edelliseen tapahtumaan nähden, kun Anni-Maija Fincke kukisti Ulrika Uotilan lähes minuutin erolla. Naisten kärkisijoista ei tarvinnut käydä Kyötikkälän urheilupyhätön tarjoamissa hienoissa puitteissa loppukirikamppailuita, kun kolmannen sijan otti haltuunsa mukavista poluista nautiskellut Venla Harju.

Naisten nopein Anni-Maija Fincke. Kuva: Eero Kahila/Inov-8 Trail Cup

Miehissä Mikko Knuuttila otti tahtipuikon käsiinsä totuttuun tapaan jo heti lähtökiihdytyksessä. Tuomo Kuisma starttasi myös vahvasti, mutta ei pystynyt kuitenkaan vastaamaan erittäin väkevässä kunnossa olevan Knuuttilan vauhtiin. Kuisman vauhti riitti kuitenkin selkeään kakkossijaan. Kolmantena ja neljäntenä suuren osan matkasta yhdessä taivaltaneet nuori Leo Matinheikki ja Jussi Salo ratkaisivat viimeisen palkintopallisijan keskenään, jonka Matinheikki otti haltuunsa 7 sekunnin erolla Saloon.

Mikko Knuuttilan väkevää menoa. Kuva: Eero Kahila/Inov-8 Trail Cup

Kohta kärjen maaliintulon jälkeen Kyötikkälän yli pyyhkäisi hienon kelin muuttanut raju sadekuuro, jonka osa vielä matkalla olleista polkujuoksijoista saivat myös kokea matkan tarjoamana haasteena. Voimakkuudestaan huolimatta sade ei hetkauttanut osallistujia tai järjestäjiä enempää ja palkinnot pystyttiin jälleen jakamaan paremmassa säässä.

Tapahtumaisäntä NJIE tarjoili avokätisesti tapahtumassa polkujuoksijoille kehoa virkistävää juomaa ja proteiinipatukoita palautumisen nopeuttamiseksi. Lämpimässä kelissä juostun reitin jälkeen NJIE-tuotteet tarjosivat paremmin kuin hyvin helpotuksen janon sammutukseen. Myös kärki palkittiin runsailla NJIE-tuotteilla ja arvontapalkintoja oli jaossa ehkäpä tapahtumahistorian suurin määrä – kiitos Trail Cupin yhteistyökumppaneiden Inov-8:n, Mikon leivän, noname:n sekä tapahtumaisännän NJIE:n.

Polkujuoksusarja Inov-8 Trail Cupin viides ja tämän kauden päättävä finaalitapahtuma järjestetään tiistaina 28.5. Niihaman majalla. Nyt on viimeinen mahdollisuus tälle vuodelle päästä kokemaan polkujuoksuhuumaa kisailu-, kuntoilu- tai ihan vaan hyvän fiiliksen mielessä Inov-8 Trail Cupin osalta. Tapahtumassa jälleen tarjolla palkinnot parhaille ja onnekkaimmille sekä viidennen tapahtuman että kokonaiskilpailun osalta. Löytyykö Mikko Knuuttilalle vastusta Niihamassa?

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X