Viikko 22: Vesijuoksu palauttavana harjoituksena

Upean Karhunkierros -viikonlopun ja raskaiden suoritusten jälkeen on hyvä ottaa pieni hengähdystauko ja palautella kroppaa. Viikon harjoituksena tehdäänkin alkavan kesäkuun kunniaksi palauttava uinti / vesijuoksu. Alkulämmittelyksi sopii hyvin siirtymä uimapaikalle pyörällä, kävellen tai hölkällä. Jos sinulla on vesijuoksuvyö, niin sitä kannattaa nyt hyödyntää luonnonvesillä. On huomattavasti mielekkäämpää uida ja vesijuosta järvessä tai meressä kuin altaassa. Harjoituksen pituudeksi riittää hyvin 20-60 minuuttia rauhallista liikuntaa.

Vesijuoksu ja uinti sopivat erinomaisesti kovasta suorituksesta palautumiseen, koska veden tarjoamassa pehmeässä ympäristössä lihaksiin ja luihin ei kohdistu kovia iskuja ja tärähdyksiä. Vedessä liikkuminen tekee myös kankeille ja kipeille nivelille hyvää. Vesijuoksu on myös rentouttavaa ja vedessä voit kokea kiireettömyyttä: vesijuostessa eteneminen on väkisinkin verkkaista, sillä nopeasti ei pääse, vaikka kuinka haluaisi. Loistava tapa rentoutua, rauhoittua ja palautua Karhunkierros -huuman jälkeen.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X