Polkujuoksun MM-kisat – Simpanen juoksi uransa parhaimman suorituksen

Portugalilaiset ovat polkujuoksukansaa – kannustus reitin varrella siivittää juoksijoita portaissa ylöspäin

Polkujuoksun MM-kilpailuista miteltiin Portugalin Miranda do Corvossa 44,2 kilometrin raskaalla reitillä, jossa nousua oli 2 200 metriä. Reitille osui erittäin teknillisiä osuuksia ja jyrkkiä penkkoja, mutta välillä vauhtiakin pääsi pitämään tieosuuksilla. Keli oli viileä, mutta erittäin kostea, mikä saattoi olla tottumattomalla jopa kuumuutta hankalampi. Naisten kisassa Ranskan Blandine L’hirondel nappasi kultaa ylivoimaisella suorituksella (4:06:17) ja johti myös Ranskan naisjoukkueen voittoon. Ison-Britannian Jonathan Albon oli miesten kilpailun nopein ajalla 3:35:34, Ranskan ottaessa joukkuekilpailun voiton.

 

Suomella oli Portugalissa mukana iso miesjoukkue ja kolmehenkinen naisedustus. Juuso Simpanen voi tituleerata itseään maailman 37. parhaimmaksi polkujuoksijaksi 3 tunnin ja 58 minuutin uurastuksensa jälkeen. Hän iloitsi onnistuneesta suorituksesta, joka oli hänen juoksu-uransa onnistunein!

”Reitti oli monipuolinen ja tarjosi todella upeat polut. Tykkäsin siitä, että reitti oli vaihteleva ja se vaati monipuolista osaamista. Reitiltä löytyi mm. nopeaa pätkää, todella teknisiä pätkiä ja jyrkkiä laskuja. Juoksin pitkän matkaa ruotsalaisten Lantzin veljesten, sekä yhden norjalaisen kanssa.”

Juuso Simpnanen tähyää ylöspäin alkumatkan mäessä.

”Mielestäni valmistauduin kisaan hyvin, mutta ensi kerralla joku parin viikon valmistava treenileiri vuorilla ja lämpimissä olosuhteissa olisi varmasti paikallaan. Erityisesti mieltä lämmitti parhaan pohjoismaalaisen titteli!” Simpanen toteaa.

Voidaanko nyt todeta että pohjoismaiden kovimmat polkujuoksijat tulevat Suomesta? Olisikin kiinnostavaa nähdä pohjoismainen polkujuoksumaaottelu, joissa juostaisiin meille tyypillisillä soisilla ja juurakkoisilla reiteillä paremmuudesta.

Antt Parjanne taivalsi alkumatkalla yhdessä Eetu Nordmanin kanssa.

Antti Parjanne pääsi maaliin suomalaisista toiseksi vikkelimpänä sijalla 65 (4:08:38), joskin päkiä aiheutti murheita matkalla. Antti eteni Nordmanin Eetun kanssa alkukilometreillä ja oli vielä ensimmäisen huollon kohdilla Simpasenkin edellä alamäkivoittoisilla osuuksilla. ”Ilmeisesti olin huomaamattani varonut ennen kisaa kipeänä ollutta oikeaa päkiää, vasen etureisi ei nimittäin pelannut 27km väliajan kohdilla enää. Otin vahvemman kipulääkkeen ja pudotin vauhtia. Sillä sitten tultiin loppuun ja kipu päkiässäkin helpotti. Olisi voinut olla enemmän vaimennetut kengät” Antti kommentoi.

Muut suomalaiset olivat sijoilla 83. Eetu Nordman (4:14:31), 120. Markus Rannankari (4:33:21), 122. Sami Vähänen (4:33:51), 123. Tomi Mikkola (4:34:35), 134. Jere Nurmi (4:38:03), 145. Joni Seppä (4:49:18). Miehet olivat joukkuekisassa kymmenensiä.

Riina kuuselo nauttii portugalilaisesta ylämäestä

 

Riina Kuuselo oli suomalaisnaisista paras sijoituksella 96. (5:24:44). Riina kommentoi kisaansa seuraavasti: ”Reitti oli todella hieno, mutta haastava. Odotin kuivia hiekkapolkuja, mutta todellisuus olikin mutaisia ja kivikkoisia ylös-alas poukkoilevia joenuomapolkuja. Lisäksi nousut ja laskut tuli aina melko jyrkkinä, joten reitti kulutti voimia aika lailla.”

Nousuosuus 29km:iin meni Riinalta hyvin, vaikeudet alkoivat sen jälkeen. ”Tekninen alamäkiosuus oli haastava kun reidet kramppasi ja siinä hävisi aika paljon ajassa. Lopun tasaisen pystyin taas juokseen ja tulos ihan hyvä harjoitustaustaan nähden. Mulla vaivasi pohje pitkään kevättalvesta, eikä alla varmastikaan riittävästi kilometrejä.”

Muut suomalaisnaiset olivat lopputuloksissa 113. Reetta Peltonen (5:35:25) ja 120. Eija Hartikainen (5:38:06).

Tulokset

MM-kilpailujen viralliset kotisivut

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X