Viikko 24: 40min Vauhtikestävyys mäessä

Tällä viikolla tehdään vauhtikestävyystreeni mäessä juosten. Tämä treeni kehittää kykyäsi juosta reipasta tahtia pidempään mäkisellä reitillä tai vuorilla. Treenin avulla vahvistat myös lihaksistoa ylä -ja alamäkien vaatimaan rasitukseen.

 

Suuntaa isoimmalle mäelle, jonne pääset helposti. Siirtyminen mäelle toimii hyvänä alkuverryttelynä, mutta jos asut aivan mäen vieressä, niin juokse kevyesti vähintään 15min ennen treenin aloittamista. Toisin kuin sileällä juostussa vauhtikestävyystreenissä, mäessä syke vaihtelee melko paljon. Pyri siihen, että ylämäessä syke nousisi noin anaerobisen kynnyksen tasolle tai jopa hieman sen yli. Alamäessä syke väkisinkin laskee, mutta pyri siihen, että syke pysyisi selkeästi vauhtikestävyysalueella myös alamäessä.

Voit treenin aikana hakea eri jyrkkyyksiä nousuihin ja laskuihin. Vaikka ylämäen jälkeen tuntuisi pahalta, pidä juoksua yllä. Vältä kävelypätkiä, sekä pysähdyksiä. Jos olet kävellyt jyrkän mäen ylös, siirry heti juoksuun, kun pääset mäen päälle. Treenin jälkeen on hyvä juosta kevyesti vähintään 15min, jolloin palautuminen on nopeampaa.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X