Viikko 25: Pitkä polkulenkki alamäkifokuksella

Viikon harjoituksena tehdään pitkä polkulenkki alamäkifokuksella. Alamäkien tärkeyttä ei voi polkujuoksussa korostaa liikaa. Pystyt tekemään isojakin eroja pelkästään sillä, että osaat ja uskallat juosta alamäkipätkät reippaasti ilman jarruttelua. Pitkissä kisoissa myös jalkojen iskukestävyys on isossa roolissa. Alamäkitekniikalla pystyt vähentämään jaloille tulevaa kuormitusta ja näin pystyt juoksemaan alamäet hyvää vauhtia myös pitkän kilpailun lopussa.

Tämä treeni kehittää kykyäsi juosta alamäet kovaa myös väsyneillä ja kuormittuneilla jaloilla. Treenin sopiva kesto on 2-5 tuntia juoksijan lähtötasosta, sekä tavoitteista riippuen. Juokse polkulenkki, jossa on mäkeä mahdollisimman paljon. Ota ylämäet rauhassa, mutta aina mäen päälle tultaessa nosta tempoa välittömästi ja juokse alamäet kovaa. Koita saada jyrkkää, loivaa, teknistä sekä helposti juostavaa alamäkipätkää mukaan.

Kiinnitä alamäessä huomiota nopeaan askelfrekvenssiin ja vältä kanta-askellusta. Käytä käsiäsi apuna tasapainon pitämisessä. Jyrkissä ja teknisissä alamäissä jarruta vauhtia tihentämällä ja lyhentämällä askelta. Loivemmissa ja juostavissa alamäissä vältä turhaa jarruttelua. Nojaa nilkoista eteenpäin ja anna painovoiman viedä jalkojen rullatessa rennosti.

Mukavia alamäkitreenejä kaikille! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X