Viikko 26: 15x20sek Ylämäkivedot

Tällä viikolla herätellään nopeita lihassoluja lyhyillä 20 sekunnin ylämäkivedoilla. Tämä treeni toimii samalla erittäin lajinomaisena voimatreeninä. Aktivoit ison osan lihaksistasi, kun juokset ylämäkeen lähes täydellä teholla. Kun vedon kesto on lyhyt, pystyt pitämään juoksutekniikan hyvänä ja välttämään liiallista happohyökkäystä. Näin treenistä palautuminen tapahtuu myös nopeasti.

Aloitetaan treeni huolellisilla alkulämmittelyillä. Juostaan kevyesti 15-20 minuuttia, jonka jälkeen tehdään perus koordinaatiot sisältäen polvennostojuoksua, kantapäitä pakaroihin, kuopaisuja ja saksijuoksua. Tämän jälkeen tehdään muutamat avaavat 10-20 sekunnin vedot rennon kovaa tasamaalla.

 

Kun kroppa on lämmin ja lihakset elastiset, voidaan aloittaa treeni. Tehdään 15×20 sekunnin vedot suhteellisen loivaa ja juostavaan ylämäkeen. Vetojen välissä kävellään ja ravistellaan jalkoja noin 60 sekuntia. Vedot olisi tarkoitus tehdä lähes maksimaalisella teholla, mutta silti pitäisi pystyä juosta hyvällä tekniikalla. Tehdään loppuun vielä 4×10-15 sekunnin rullaukset rennosti tasaisella ja loppuverryttelyksi juostaan kevyesti vähintään 10min.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X