Infinite Trails MM-joukkuekilpailu Itävallassa

Adidas INFINITE TRAILS:n ensimmäinen kilpailupäivä alkoi näyttävällä 15km:n ja 891 nousumetrin prologilla jossa nopein oli kolminkertaisen maailmanmestarin joukkue: Luis Alberto Hernando (ESP), Timothy Olson (USA) ja Dimitrii Mityaev (RUS). Prologin juoksee kunkin joukkueen koko kolmikko ja sen perusteella lähdetään lauantaina varsinaiseen INFINITE TRAILS joukkueiden maailmanmestaruuskilpailuun. Yksittäisistä joukkueeseen kuuluvista juoksijoista nopeimpia olivat saksalainen hiihtäjä Anton Palzer ja espanjalainen polkujuoksuvirtuoosi Sheila Avilés.

Sheila Avilés vetää perässään letkaa Itävallan vuorilla. Kuva: Ian Corless

”Reitti oli niin hauska ja ylämäkeen juoksu tuntui todella hyvältä. Ihmiset reitin varrella kannustuvat mahtavasti. Olen jo hyvin innoissani lauantaiaamun kilpailusta” kertoo Avilés, joka juoksi prolgin aikaan 1:23:38. Anton Palzerin voittoaika oli 1:09:26.

Vaikka näiden urheilijoiden yksilölliset esitykset olivat vaikuttavia Prologin joukkuetulosten perusteella eri joukkueet nähdään ensimmäisinä INFINITE TRAILS -mestaruuskilpailujen lähtölinjalla lauantaina klo 4 Alpen-areenalla Itävallan Bad Hofgasteinissa. Naisten sarjassa kärjessä lähtee joukkue jossa juoksee nuori tähti ja Transvulcania 2019 puolimaratonin voittaja Yngvild Kaspersen (NOR), Ultra Prinieu voittaja Ekaterina Mityaeva (RUS) ja sveitsiläinen Ultravasan voittaja, Jasmin Nuninge.

Nopein sekajoukkue oli yllättäen venäläisjoukkue, joka koostui Dmitri Safronovista, Andrey Farnosovista ja Elena Nugalievasta. Nurgalieva on 8-kertainen Comrades Marathonin voittaja, Safronov juoksi EM-maratonilla pronssia 2010. Suomen joukkue sijoittui sijalle 62. ja Laura Leppälä lähtee omalle 25km:n 1900vm:n taipaleelleen liikkeelle 43 minuuttia johtavan joukkueen jälkeen. „Fiilikset ovat innostuneen odottavaiset. Mielettömät maisemat luvassa, mutta kuumaa keliä ja nousumetrejä kunnioittaen lähden sopivan rauhassa matkaan. Toivottavasti loppumatkasta pääsee hyödyntämään omaa alamäkijuoksuvahvuutta“ Laura tuumii.

Infinite Trails reiteillä on miehekkäät nousut Kuva: J SkorpilInfiniteTrails

”Paikalla on paljon todella juoksijannäköistä porukkaa mutta myös kaltaisiamme harrastajia. Itse kisassa cutoffit ovat nopeasti katsottuna melko haastavat joten yhteinen henkinen tila on se että tavoitteena on saada tulos joukkueena eli saapua aikarajoissa vaihtoihin ja maaliin. Isoihin ongelmiin kenelläkään ei ole varaa. Nousuthan ovat todella meheviä mutta ilmeisesti reitit eivät mitään älyttömän teknisiä ole” Suomen joukkueen pisimmän 60km:n 3600vm:n osuuden juokseva Kimmo Karppinen toteaa.

Vimeisen 40km:n ja 2100vm:n osuuden Suomen joukkueessa juoksee Jukka Ikkala: ”Oma taktiikka on mennä rennosti ylämäet ja iskeä alamäissä ja tasaisella. Cut off rajat on tiukat mutta saavutettavissa.“

Adidas INFINITE TRAILS -mestaruuskilpailu starttaa huomenna lauantaina klo 4.00–5.00 aamulla, jolloin kaikki 210 joukkuetta lähtee porrastetusti ensimmäiselle osuudelle. Viestikilpailussa joukkue etenee yhteensä 127km ja 7600vm. Kisaa voi seurata allaolevista linkeistä.

Kisasivut

Tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X