Aulanko Tower Trail oli ennakkosuosikkien juhlaa

Hanna Jantunen (I), Heidi Haapasalo (II)ja Anna-Stina Erkkilä (III)

Buff Trail Tour Finlandin kolmas osakisa juostiin 29.6. Hämeenlinnassa. Aulanko Tower Traililla voittajiksi juoksivat ennakkospekulaatioissa kärkeen asetetut Juuso Simpanen ja Hanna Jantunen. Simpanen jatkoi siitä mihin Rukan Karhunkierroksen 34 km matkalla jäi ja Hanna Jantunen uusi viime vuoden ATT -voittonsa. 22 km:n kakkossijat menivat Heidi Haapasalolle ja Markus Rannankarille. Molemmat ilmoittautuivat mukaan vasta kisapäivänä, joten nämä pikakiitäjät jäivät lähtölistaspekulaatioistamme sivuun. Rukan 34 km:n kolmonen, Sajaniemen Sonnien Reetta Peltonen valitsi hieman ehkä yllätyksenä 13 km matkan tullen ensimmäisenä naisten lyhyen matkan maaliin. Miesten 13 km: n voiton vei La Sportiva Team Finlandin Esa Huttunen. Kisapäivän kenties yksi upeimmista 13 km:n suorituksista oli kuitenkin vasta 13 -vuotiaan Nuutti Virtapalon huikea juoksu seitsemänneksi. Tästä juniorista kuullaan vielä!

Juuso Simpanen (I), Markus Rannankari (II) ja Juha Hyyryläinen (III)

Niinikään ennakkosuosikkeihin lukeutunut pitkien matkojen erikoismies Juha Jumisko ei aivan yltänyt palkintosijoille, mutta tapahtuma ja reitti saivat Jumiskolta paljon kiitosta. Uusittua reittiä kehuttiin muutenkin moneen otteeseen. Kilpailunjohtaja Toni Seppälä oli syystäkin tyytyväinen:

“Tämä uusi hieno polku oli hyvä lisä reittiin ja tällä päästiin sivuuttamaan tylsä pätkä ulkoilureittiä. Samalla reitin uusiminen muuten tarkoitti sitä, että tämän vuoden reitistä tuli 3 – 4 minuuttia viime vuotta hitaampi. Tämä kannattaa toki ottaa huomioon aikavertailussa viime vuoden suorituksiin”

Kaikkiaan kisapäivä sujui hienosti. Mitään suurempia haavereita ei sattunut, EA -väki sai olla jokseenkin rauhassa ja seurata hienoa polkujuoksujuhlaa. Moni oli valinnut Aulangon ensimmäiseksi polkujuoksukisakseen, ja Buff Trail Tour Finland – kisatunnelmaa kehuttiin varauksetta. Iloinen lähtöaluetunnelma tarttui myös kahteen turkulaiseen ensikertalaiseen, vaikka Pia ja Antti Päiviö eivät olleetkaan aiemmin polkujuoksua kokeilleet:

”Aulanko on hieno paikka ja täällä on upea tunnelma! Polkujuoksusta ei ole juurikaan kokemusta ja starttipäätöskin syntyi juhannusaattona. Vähän kyllä jännittää, ja taidamme jättää pidemmän lenkin tällä kertaa väliin”, juttelivat triathlonin parissa harjoittelevat paattislaiset ennen kolmosryhmän starttia.

Kisan jälkeen kun rakenteet, aidat ja tutut Buff -maalikaaret oli saatu purettua, Aulanko Outdoorsin pihalla oli joukko väsyneitä mutta onnellisia Tawastia Trail Clubin talkoolaisia. Ihmiset näyttivät viihtyneen, kisa oli sujunut ongelmitta ja järjestelyt olivat sujuneet suunnitellusti. Mitä seuraavaksi?

”Saunaan. Sitten mietitään muuta”.

Eli ehkä ihan vähän jo ensi vuotta.

Ykköslähtöryhmä liikkeelle!

Reitillä oli sekä nopeaa että hidasta teknistä polkua vaihtelevassa ympäristössä, kuvassa Ruut Uusitalo nautiskelemassa reitin viimeisestä noususta.

 

Juuso Simpanen tornin pitkässä nousussa

Juha Jumisko irrottelee kevyin jaloin poluilla

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X