Viikko 27: Verttitonni testijuoksuna

Tällä viikolla suunnataan jälleen mäkeen ja tehdään verttitonni lähes täydellä teholla. Tämä treeni toimii hyvänä testijuoksuna tai valmistavana kovana treeninä vuorikisaan tai ennen mäkistä polkukisaa. Tämä treeni kehittää mäkijuoksuvoimaasi sekä ylä –että alamäissä. Kehität lihaksistoasi ottamaan vastaan ylämäkien ja alamäkien vaatiman rasituksen. Ylämäessä sykkeet nousevat todella korkealle, jolloin myös hapenottokapasiteettisi kasvaa. Polkujuoksussa rytminvaihto alamäkeen siirryttäessä on hyvin tärkeää. Kiinnitä huomiota siihen, että heti ylämäen jälkeen vauhti kasvaa ja kun pääset alamäkeen, olet jo täydessä vauhdissa ilman turhia jarrutteluja.

Tee treeni isoimmalla mäellä, jonne pääset helposti. Lämmittele vähintään 15min kevyesti juosten ja tee muutama avaava 15-20sek kova veto. Voit juosta joko mäkeä ylös alas samaa reittiä tai tehdä pienen reitin jota kierrät. Valitse reitti niin, että siihen tulisi mahdollisimman vähän tasaista osuutta. Juokse verttitonni eli 1000m nousua lähes niin kovaa kuin pystyt. Treeneissä kannattaa jättää aina hieman varastoon ja säästellä all out –vedot kisoihin. Loppuun tehdään kevyt 15min loppuverryttely rennosti juosten.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X