Viikko 30: 5x10min VK-vedot poluilla

Viikon harjoituksena tehdään 5x10min vauhtikestävyysvedot poluilla. Tällä treenillä kehitetään kykyä juosta reipasta tahtia pidempään ja taloudellisemmin. Kun teho on oikealla tasolla, palautukseksi riittää hyvin 60–90 sekunnin kävely –tai hölkkätauko. Jos tämä palautusaika tuntuu liian lyhyeltä, se kertoo tehon olevan liian kova. VK-vetojen etuna on, että harjoituksen kokonaisrasitus on helpommin hallittavissa yhtäjaksoiseen VK-lenkkiin verrattuna. Näin keho palautuu nopeammin ja harjoitusta voidaan toistaa useammin. Juoksutekniikan ja rentouden ylläpito on myös helpompaa vedoissa kuin yhtämittaisessa juoksussa.

Aloitetaan treeni huolellisella 15-20min lämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään muutamat avaavat 10-20 sekunnin vedot rennon kovaa. Treenin voi hyvin juosta normaalin polkulenkin yhteyteen. Myös esimerkiksi tuttu, noin 10 minuutin polkuluuppi on hyvä vaihtoehto. Ensimmäiset kaksi vetoa kannattaa vetää hieman tunnustellen, mieluummin hieman liian kevyesti kuin liian kovaa. Juokse 2-3 viimeistä vetoa anaerobisen kynnyksen tuntumassa. Muista huolelliset loppuverryttelyt kevyesti juosten.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X