Ennätyshellekään ei haitannut menoa Loppi Traililla

Jukka Salo otti paikkansa jo ensimmäisessä nousussa

Suihku vilvoittaa

Helle ei näyttänyt Karkkilan poikien Jukka Saloa haitanneen, sillä hän haki taas omansa, eli voitti miesten kilpasarjan 21 km:n matkan jo kolmannen kerrann peräkkäin. Toiseksi pinnisti Sikakorven Sisun Jani Rintala ja Keravan Urheilijoiden Ismo Risku hikoili kolmanneksi.

Naisten 21 km:n matkan voitti Leena Seppänen. N 45 sarjan Anne Niinimaa Askolan Urheilijoista uusi viimevuotisen voittonsa ja M45 sarjan paras oli Pasi Lounasaho Vantaan Hiihtoseurasta.

Ehdottomasti rankin urakka oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa juostun avoimen maastomaratonin kisailijoilla. Pahimmillaan 32 asteen helteessä juostulla kisalla oli kokonaisnousuakin alun toista kilometriä.

Nopeimmin maratonin selvitti Toijalan Vauhdin Juha Mäkelä, toisena maalin saavutti John Cottam 100mc.fi ja kolmanneksi selvisi Tarja Westman. Koko maalialueella oleillut yleisö antoi aplodit kaikille hurjan hurjan taipaleen selvittäneille.

Helle-ennusteet lisäsivät myös järjestäjien työtaakkaa. Alunperin oli suunniteltu juottopaikkoja 4 – 4,5 km:n välein, mutta nyt niitä lisättiin kummallekin kierrokselle niin, välit olivat 2 – 3,5 km. Viime vuonna hyväksi todetun Sikaliskolammen virkistäytymispaikan lisäksi järjestettiin Kalamajalle vielä suihku. Yli puolet kilpailijoista käytti sitä jo ennen lähtöä, eikä kukaan väistellyt sitä toiselle tai kolmannelle kierrokselle lähtiessään. Maalin lähellä olleet pesupaikat jäivät lähes käyttämättömiksi, niin kiire oli kaikilla maaliin tulleilla uimaan.

Sikaliskon vilvoittelupaikka

 

 

Pari lainausta kilpailijoiden kommenteista:

Jani Rintala kirjoittaa blogissaan:Suuret kiitokset Lopen Samoojille ja Riihimäen Suunnistajille hyvistä järjestelyistä ja maukkaasta keitosta kisan jälkeen.Samon ja Poronpolun reitit ja maastot ovat mielestäni parasta eteläisessä Suomessa, suosittelen Loppi Trailia kaikille ohjelmaan ensi vuonna.Kiitos myös muille, jotka olivat hellepäivää poluilla viettämässä. Ehdottomasti ensi vuonna uusiksi!

Katri Muje: Kiitos vielä tätätkin kautta jälleen hyvin järjestetystä ja erittäin lämmintunnelmaisesta tapahtumasta, ootte huippuja! Ja kiitokset myös kuvaajille!!

Pia Koo: Täysin samaa mieltä. Tapahtumasta jäi hyvä fiilis koko viikonlopusksi. Tästä pitää tehdä perinne…

 

Tulokset

 

Maratonin voittaja Juha Mäkelä

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X