Viikko 32: Valmistava treeni Pyhä Tunturimaratonille

Viikon harjoituksena juostaan valmistava treeni Pyhä Tunturimaratonille ja Buff Trail Tourin viidenteen osakilpailuun Pyhä Tunturipuolikkaalle. Mitään kovaa treeniä ei enää kisaviikolla kannata tehdä, mutta olisi hyvä saada heräteltyä ja valmisteltua kroppaa kisaan reippaammalla juoksulla. Harjoituksena tehdään 20 minuutin vauhtikestävyystreeni poluilla.

Treenin tarkoituksena on hakea tuntumaa kisavauhtiin kisanomaisessa maastossa. Lämmittelyksi riittää hyvin 10-15min kevyttä juoksua, jonka jälkeen tehdään noin 20min veto rennon reippaasti. Koita hakea reitille mukaan myös hieman mäkeä, mutta tärkeämpää olisi saada tuntumaa reippaaseen juoksuun juurakkoisilla, sekä kivikkoisilla poluilla. Pidä syke pääasiassa VK1 alueella, mutta vedon lopussa voi tehdä pienen 5-10min loppunoston lähellä anaerobista kynnystä. Loppuverryttelynä juostaan kevyesti vähintään 15min.

Tsemppiä kaikille tunturiin. Pyhällä nähdään! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X