Viikko 33: Pitkä lenkki kevyesti poluilla

Pitkä lenkki on tärkein harjoitus pitkiin polkukisoihin valmistautuessa. Pitkä lenkki vahvistaa juoksijan sydäntä, sekä kehittää hiusverisuonistoa. Lisäksi pitkä lenkki vahvistaa jalkojen lihaksia, niveliä ja jänteitä, ja sen seurauksena juoksija kestää paremmin jalkoihin tulevaa rasitusta pitkässä suorituksessa. Pitkä lenkki poistaa myös juoksijan kilometrikammoa, ja esimerkiksi polku-ultralle valmistautuva juoksija kehittää lenkkien avulla itseluottamustaan kohtaamaan ultran pitkät kilometrit.

Kuva: Terho Lahtinen

Viikon treeninä tehdään pitkä 2-6 tunnin kevytvauhtinen lenkki juoksijan lähtötasosta ja tavoitteista riippuen. Reittinä toimii parhaiten joku mäkinen reitti, jossa on teknistä polkua mahdollisimman paljon. Pakkaa reppuun reilusti nestettä ja evästä. Pakkaa myös kaikki tavoitekisassa tarvittavat varusteet mukaan. Pidä vauhti kevyenä niin, että syke pysyy peruskestävyysalueella. Kävelypätkät varsinkin ylämäkiin ovat suotavia, jotta rasitustaso pysyy maltillisena.

Nautinnollisia pitkiä lenkkejä! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X