Lähes 1200 polkujuoksijaa Himokselle

Perjantaina ja lauantaina Jämsässä kolmannen kerran järjestettävä Himos Trail nousi parissa vuodessa maamme suosituimpien polkujuoksujen joukkoon, kun eri matkoille ilmoittautuneita kertyi 1189.

 

Iloa poluilta! Kuva: Jani Sompi

Kilpailunjohtaja Juha Taini myöntää siirtymisen järjestäjien raskaaseen sarjaan, mutta hän haluaa edelleen korostaa tapahtuman roolin olevan tarjota matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuma lajin pariin tuleville uusille kokeilijoille.

– Panostamme paljon siihen, että Himos Trail tunnetaan erityisesti upeista maisemista, turvallisista reiteistä, laadukkaasta huollosta ja loistavasta tunnelmasta.

Lauantain kovimmat kamppailut tullaan näkemään 26 kilometrin Extreme -sarjoissa. Naisten viime vuoden voittaja Hanna-Mari Siivonen ottaa mittaa tämänvuotisen Karhunkierroksen (55 km) voittajasta Susanna Ylisestä ja Aulangon (22 km) kakkonen Heidi Haapasalosta. Miehissä Suomen maratontilaston kolmonen Matti Taini haastaa viime vuonna kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet extreme-triathlonistit Teemu Toivasen ja Teemu Lemmettylän sekä Trail Tourilla viidentenä olevan Jonne Seppäsen.

Lähteekö sinulla lentoon Himoksen rinteissä? Kuva: Jani Sompi

Naisten 52 kilometrin Double Extreme -sarjan mielenkiintoisin nimi on kolme maratonia kolmessa maassa alle vuorokaudessa juossut Iina Puskala, joka saa vastaansa Karhunkierroksella (55 km) peräkkäisillä sijoilla 20 ja 21 olleet Elina Virkkusen ja Niina Taimiston. Miesten viime vuoden kolmonen Jani Saalamo pääsee mittaamaan kuntonsa triathlonin täysmatkan 6-kertaisen SM-mitalistin Juha Laitisen kanssa.

Kilpasarjojen lisäksi Himos Trail päästää poluille vaeltajat suositun Himos Vaelluksen myötä.

– Vaikka ilmoittautuminen päättyi sunnuntaina, olemme varanneet reilusti paikkoja suoraan paikan päälle saapuville vaeltajille, kertoi Juha Taini.

Perjantaina 23.8 klo 19.00      Himos Kids, lasten Extreme -henkinen juoksutapahtuma

Lauantaina 24.8 klo 10.00       Easy 5 km, Enjoy 9 km ja Double Extreme 52 km

Lauantaina 24.8 klo 10.10        Vaellus 5, 9, 13, 17 ja 26km

Lauantaina 24.8 klo 13.30       Challenge 17 km, Extreme 26 km ja Team Spirit 26 km

Raastoa Kuva: Jani Sompi

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X