Viikko 35: 10km testijuoksu

Viikon harjoituksena tehdään 10km kova vauhtikestävyystreeni. Tämän harjoituksen voi hyvin tehdä myös kovana testijuoksuna, jolloin pyritään tekemään paras mahdollinen tulos tasaisella vauhdinjaolla. Testin voi toteuttaa myös vauhtikestävyysalueen harjoituksena, jota voi sitten verrata aiempiin samanlaisiin harjoituksiin. 10km tulos kertoo aika paljon sen hetkisestä kuntotasosta ja antaa vertailupohjaa varsinkin, jos testijuoksuja juostaan useammin kuin kerran vuodessa.

Kuva: Kristo Muurimaa

 

Alkuverryttely kannattaa tehdä vähintään 20min pituisena ja sisällyttää siihen myös muutamia 10-15 sekunnin ”aukivetoja” rennon kovaa. Alkuverryttelyn loppuvaiheessa voi myös juosta noin 1-2 minuutin mittainen lähes täysvauhtinen veto kropan herättelemistä varten. Tämän jälkeen voidaan lähteä tekemään testiä. Pyri pitämään mahdollisimman tasainen vauhti. Testistä kannattaa ottaa loppuajan lisäksi ylös ainakin keskivauhti, keskisyke ja maksimisyke.

-Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X