Viikko 37: Palauttava pyörälenkki

Harjoitus tai kilpailutilanne on lähes poikkeuksetta kroppaa kuluttava. Urheilija on kovan suorituksen jälkeen huonommassa kunnossa kuin sen alussa. Harjoittelun tavoite on, että palautumisen aikana tilanne korjautuu ja kunto nousee taas uudelle tasolle. Palauttava harjoitus on tarkoitettu edistämään kehon palautumista kuluttavasta treenistä tai kilpailusta. Palauttava treeni vähentää myös stressiä, lisää urheilijalle tärkeää hiusverisuonistoa, sekä ennaltaehkäisee vammoilta.

Jokaiselle juoksijalle on toisinaan hyväksi harrastaa muitakin liikuntamuotoja. Muut kestävyyslajit, kuten hiihto, uinti sekä pyöräily tuovat mielekästä vaihtelua harjoitteluun. Tämän viikon harjoituksena tehdään palauttava pyörälenkki. Sopiva lenkin pituus on 45 – 90min kevyellä tahdilla. Lenkin pääasiallinen tarkoitus on saada veri kiertämään ja tehostaa aineenvaihduntaa, joten pidä sykkeet selkeästi alle aerobisen kynnyksen koko lenkin ajan. Lenkin jälkeen on hyvä hetki tehdä koko kropan kevyt putkirullailu ja venyttely.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X