Viikko 38: VK-vedot poluilla 8x6min

Tällä viikolla tehdään 6 minuutin vauhtikestävyysvetoja poluilla. Tämä harjoitus kehittää kykyäsi juosta poluilla reipasta vauhtia taloudellisemmin ja pidempään. Parannat kykyäsi poistaa lihaksiin kertyvää laktaattia, jolloin jaksat juosta ylämäet ja ylämäen jälkeiset tasaiset ja alamäkipätkät paremmilla voimilla. Myös polkujuoksutekniikka kehittyy, kun juokset reipasvauhtisia vetoja poluilla.

Treenin toteutus onnistuu helpoiten normaalin polkulenkin yhteyteen. Aloita treeni juoksemalla kevyesti vähintään 15min, jonka jälkeen voi lähteä juoksemaan ensimmäistä vetoa. Pyri nousujohteiseen treeniin, eli nosta tehoja sitä mukaa kun treeni etenee. Ensimmäisissä vedoissa pidä syke aerobisen kynnyksen tuntumassa ja viimeisissä vedoissa anaerobisella kynnyksellä tai jopa hieman sen yli. Sopiva palautus vetojen välissä on hölkätä kevyesti noin 2 minuuttia. Loppuun kannattaa tehdä vähintään 15min loppuverryttely kevyesti juosten.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X