Monipuolisella harjoittelulla saadaan tuloksia aikaan

Monille urheilijoille tuttuja vaivoja ovat rasitusvammat. Pahimmillaan johonkin paikkaan tulee jopa rasitusmurtuma, jonka parantuminen saattaa viedä pitkänkin ajanjakson. Itselläni onneksi on vain kerran ollut rasitusmurtuma (muita murtumia sitten oman sähläilyn takia ollutkin), ja uskoisin että yksi tärkeä syy siihen on, että vaikka välillä harjoitus/liikuntatunteja tulee paljon, liikkumiseni on vaihtelevaa.

Parasta lenkkiseuraa

Juoksu on mahtava harrastus, nautin siitä kun paikasta toiseen liikkuminen on jouhevaa, saan ollla ulkona ja treenaaminen on helppoa (ei tarvitse olla kummoisia välineitä ja treeniin voi lähteä kotiovelta). Lisäksi treenin pystyy tekemään parhaan lenkkikaverin, eli Mortin kanssa ja koiran ulkoilutus hoituu samalla. Nautin suuresti, myös työstäni jumppapirkkona, eli jumpparyhmien vetäjänä. Viikossa minulle on paljon ohjauksia, joten välillä tarvitsee tehdä ihan jotain muuta liikuntaa kuin jalkojen päällä olemista. Käynkin paljon uimassa ja vesijuoksemassa (ja hei vedessäkin voi juosta vetoja, yhden huippujuoksian kanssa ollaan vedetty 5min vetoja ja oli rankkaa) sekä osan treeneistä teen pyörällä ja talvella hiihtäen. Uskaltaisin väittää, että yksi syy, miksi minulla oli viime kesänä rasitusmurtuma johtui siitä, että käteni oli kipsissä enkä oikein voinut pyöräillä enkä vesijuosta, joten juoksin.

 

 

Vesijuoksu järvessä ja meressä on ihanaa.

Kuten jo edellä totesin, juoksu on hyvä harrastus, pitää vaan osata kunnioittaa, sitä, että jokaisella meillä on oma kroppa ja jokaisen kroppa sietää erilailla rasitusta. Toiset voivoat juosta satoja kilometrejä viikossa ja vielä asfaltilla. Itse teidän että asfaltilla juoksu ei sovi minun jaloille, joten juoksen 90 % poluilla. Lisäksi on otettava huomioon harjoitustausta. Jos on lapsesta asti liikkunut paljon ja monipuolisesti, kroppa kestää harjoitusmäärien nostamista paremmin, kuin lajin vasta aikuisiällä aloittanut. Yritänkin juoksuvalmennettavilleni hokea sitä, että pikkuhiljaa voidaan lisätä ja monipuolisella harjoittelulla pystytään treenaamaan ehjänä ja päästään tavoitteisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä yksi asiakkaani juoksi juuri maratonin ja lähtötilanne oli, että oli juossut maksimissaan 10-15minuutin lenkkejä.

 

 

 

Mitä tällä kirjoituksella halusin sanoa, myös itselleni, että uskaltakaa olla armollisia ja kunnioittaa omaa kroppaanne, se on ainutkertainen ja kaikkea ei voida korjata. Monipuolisuus on valttia ja laatu korvaa määrän!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X