Viikko 40: Valmistava treeni Vaarojen Maratonille

Vaarojen maraton juostaan jo muutaman päivän päästä, joten mitään älyttömän kovaa treeniä ei enää kannata tehdä. Kisaviikolla olisi kuitenkin hyvä saada hieman heräteltyä hermostoa, sekä pidettyä aineenvaihduntaa yllä reippaammalla treenillä. Viikon harjoituksena tehdään 5×5 minuutin mäki-vauhtikestävyysvedot, jolla valmistellaan kroppa valmiiksi Vaaroille.

 

Treenin tarkoituksena on hakea tuntumaa kisavauhtiin kisanomaisessa maastossa. Suuntaa lähimmälle mäelle, jossa saisit juostua myös polkua ylämäkeen sekä alamäkeen. Lämmittelyksi riittää hyvin 10-15min kevyttä juoksua, jonka jälkeen juostaan 5 minuutin vedot mäessä tai mäkisellä polkureitillä rennon reippaasti. Koita hakea sekä loivaa, että jyrkempää mäkeä vetoihin. Pidä sykkeet maltillisesti VK1 alueella eli korkeintaan 5-10bpm yli aerobisen kynnyksen. Muista huolellinen ja riittävän leppoisa loppuverryttely.

 

Tsemppiä viimeistelyihin. Kolilla nähdään! -Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X