Viikko 41: Kevyt pitkis + 10x20sek ylämäkeen

Monelle Vaarojen Maraton oli kauden viimeinen kilpailu. Nyt onkin hyvä hetki ottaa kevyesti ja palautella rauhassa. Lenkkeilyä ei kannata kuitenkaan ihan kokonaan jättää, jotta kovempiin treeneihin paluu ei tule täysin shokkina kropalle. Tämän viikon harjoituksena tehdään kevyt pitkä, 2 tunnin peruskestävyyslenkki poluilla sisältäen lyhyitä 20 sekunnin vetoja kovaa loivaan ylämäkeen.

Vedot tulisi tehdä rennosti hyvällä tekniikalla, loppua kohti kiihtyen. Vetoja voi tehdä mielen mukaan lenkin kuluessa tai sen jälkeen ja ne voi juosta joko poluilla tai sileällä. Lenkin aikana juostuna ota vetojen väliin pitkä vähintään 2-3min palautus, jotta vetoihin jää paukkuja juosta ne oikeasti kovaa. Jos juokset vedot lenkin jälkeen, niin palautus voi hyvin olla 1min kevyttä kävelyä.

Vetojen sykkeillä tai vauhdeilla ei ole suurempaa väliä, vaan ideana on, että aktivoidaan nopeita lihassoluja ja muita ominaisuuksia, joita lihaksistolta ja tukielimistöltä nopeassa juoksussa tarvitaan. Vetojen ideana on, että nopeus- ja voimaominaisuudet pysyvät yllä peruskestävyysjakson aikana.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X